Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İç sesim ile konuşuyorum. Bu nedir?

algea

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
18
Kendi iç sesim ile konuşuyorum bu normal midir. Roman yazarı gibi farklı isimler verdiğim farklı özellikleri olan iç seslerim ile zihnimde konuşuyorum. Düşünce gibi beliriyorlar. Kulağıma yabancı ses gelmesi yok. Nedir bunlar arkadaşlar halüsinasyonmudur, telepati mi, hayali arkadaş mıdır, yoksa akıl oyunlarımıdır benzer deneyimleri olan varmı. Düşünce gibi bu iç sesleri istedim zaman durdurabiliyorum. rahatsızlık vermiyor. 22 Aralık'ta randevum var daha önce psikiyatri uzmanına anlatmadım. Önce sizden bir fikir alayım dedim. Yalnızlıktan delirdim mi ne.

1. kaç aydır var
2. İse sesler emir veya akıl veriyor mu senin bir kurtarıcı olduğu u tanrı yada peygamber olduğunu diyor mu
Eğer 6 ayı geçmişse ve varsa o zamandan beri kronik psikoz olma olasılığınız var altı ayda az ise sizinle konuşması geçici olabilir ne zaman başlamış olursa olsun varlığı ilaç gerektirir ilaca hazır olun ilaçlar antipsikozdur ve yan etkiler yapabilir hemen bırakmadan kontrolleri yapmalı ve yan etki için verilen antidepresan kullanılmalı
Gaypten sesler denir ona tıpta ise işitsel halisülasyon denir psikoz belirtilerini pozitif belirtisi dir
Kendi hikayemi anlatayım seni neler beklediğini daha iyi anlarsın belki
11 senedir psikoz hastasıyım 3 ay ilaç kullandım ve ilk çıktığında yatış yaptım12 gün çıktım yatıştan Bi süre ilaç kullandım sonra bıraktım 3 yıl hovarda gezdim çekildim sosyal yaşamdan yürürdüm ama gülerdim seslerle konuşurdum kah ta onun mit seni tutacak demesiyle korkar tedirgin olurdum neyse sonra üç yıl geçti ilaç yoktu ialç verdiler xeplion lanetolası Allah o nun fabrikasını yıksın batı meshülse batıda yıkılsın hatta ona onay veren her bir kurum da Allah bildiği gibi yapsın beni şu yan etkiler tuttu ve 7 yıl isteksizlik içe kapanma yani aşırı uyku on 3 saat ortalama ile yorgunluk hiçbir şey kaldıramaz oldum neyse bu yedi sene sürdü devlet hastanesinde tedaviyi bıraktım npistanbul beyin hastanesine gittim bir yılda o beni ya etkiler de tuttu bu üç aydır yan etkiler yok denecek kadar azdı dün bir ilaç yazdı ketya 100 mg oda uyku ilacı diyebilirim baya uyuttu göz bebeğim canım işime gidemedim üzüldüm ama Allah kitabına yazıyor not ediyor bu olanları haberleri yok yarın divan kurulunca ne cevap verecekler hee neyse şimdi bir haftadır sesler azdı çoğaldı dün ketya uyku ve antipsikoz ilacı aldım sabah işe gitmeye çalışacam Allah bildiği gibi yapsın ne bileyim neyse sen iyi yönden bak ilaca uyu sağlarsan ilk günden bir işe devam edersin halisülasyınlar genelde ilk ilaçta kesilir normale dönersin ben iatisnayım yan etkide benle Allah arasında o çektiklerim

Emir komut veren bir ses değil. Haşa ne peygamberlik ne de gayb gibi değil. Kendi iç sesimi duyuyorum tek farkı hayali arkadaşlık gibi. Ne kulağıma fısıldayan ses var ne de bir görüntü. Düşünce gibi birşey. Yaşadığım travma ve anksiyete sonrası dissosiyatif bozukluk mu gelişti. Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

@algea,
Bana normal iç ses gibi geldi durumunuz. Hatta bu iç seslerin zorlayınca aslında daha önce hayatımıza giren kişilerden gelir gibi olduğunu söyleyenler var. Örneğin iç ses onu aşağılayan bir tarzda ve bunu araştırınca küçükken annesi çok aşağılıyor, annesini iç ses olarak duyuyor ama farkında değil bunun annesi gibi olduğundan.

@algea, İşitsel halisinasyonların iki çeşidi var.

Birincisi kulaktan dışarıdan duyulan normal sesler gibi olmayan sesleri duymak.

İkincisi sizin tarif ettiğiniz gibi bir iç ses düşüncelerin sese dönüşmesi gibi.

İkiside pisikoz belirtisi.

Ama siz istediğim zaman susturabiliyorum, emir veren aşağılayan sesler değil ve hezayan tipi peygamberim, Allahla konuşuyorum vb düşüncelerin sese dönüşmesi yok diyorsunuz.

İç ses herkeste var ama ne zaman pisikotik belirti sayılır buna bir uzman doktor karar verebilir bu yazdıklarınızı kesinlikle pisikiyatriste anlatın.

Geçmiş olsun.

Seslerin dedikleri şeyler de istemsizce kontrol dışı mı?
Ben farklı farklı iç sesler duyuyorum, neredeyse kulağıma gelir gibi. Düşünmeden geliyor. Susturamıyorum. Konuştuklarında o konu o an gündemdeymiş gibi kendimi kaptırıyorum.

@kara duman,
İç sesinden farklı bir ses değil zihninin kendi kendine keşfettiği bir oyun gibi. Yalnızlıktan mı oldu bilmiyorum.
@Pickle,
Kontrol dışı değil ben istemez isem eğer olmuyor. İçsel diyaloglar gibi. illaki kendimde bir hastalık bulacağım. Ben sadece halüsinasyon mu bu acaba diye merak ettim.

@algea, Pisikoz belirtisi değil gibi duruyor ama kesinlikle doktora hiç bir detayı atlamadan anlat o daha iyi cevap verebilir.

Üst Alt