Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hükümete muhalif partiye üye olan memur veya hizmetli olarak atanmış kimse var mı?

akar_ahmet

Aktif Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
9
Hükümet partisine muhalif parti üyeliği olan ve kamuya atanan var mı ? Hak ettiğiniz halde atanmasına sırf başka partiden olduğuz için ataması gerçekleşmeyen arkadaşımız var mı :confused:

Devlet kurumlarında çalışabilmek için bir siyasi parti ,grup ve örgüte üye olmamak şartı aranmaktadır . Siyasi partilerle ilişiği bulunan memur olamaz.

İbrahim abi onu duymuştum asıl öğrenmek istediğim devlet araştırması sonucu geçmişi başka bir partili olan kişi istifada etse sırf muhalefet partili diye hak kazanmış olsa dahi bu hakkı bir şekilde elinden alına bilir mi ?

Atanma olduğu zaman incelemede parti üyeliği mevcutmu devam ediyor mu diye bakılır . Siyasi düşünceden dolayı ya da istifa ettiğin parti yüzünden atanmama olmaz. Yüz kızartıcı suçlar ve 6 aylık hapisten fazla ceza alınırsa memuriyetten atılır . Şahsen fikrim mevcut üyelik kaydın varsa atanmadan önce iptal dilekçesi ver .

*DORLİ* İlçe seçim kurulu verdiğimiz dilekçeyi yargıtay cumhuriyet başsavcılığına gönderiyormuş hemen işleme konuluyor mu

Parti üyelik silinmesi mi sorduğunuz soru ? İlçe parti teşkilatına da kayıdımın silinmesi ve üyeliğimin sonlandırılmasını istiyorum diye yazarak dilekçe verebilirsiniz . Muhtemelen 1 ay içerisinde üye kayıdınız silinir ve üyelik düşer. İşlem için bürokratik yazışma süresi olur yoğunluğa göre süresi olur .

• Üyelik iptali için izlenmesi gereken ilk adım üyesi olduğunuz siyasi partinin ilçe yada il teşkilatına üyeliğinizi iptal etmek istediğinize dair bir dilekçe ile başvurmaktadır. Siyasi parti teşkilatları bazen verdiğiniz dilekçeleri işleme koymamakta ya da geciktirebilmektedir.
  • İlçe seçim ve il seçim kurullarına dilekçe ile başvurarak da üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.
  • Noter üzerinden siyasi parti üyelik iptalini de gerçekleştirebilirsiniz ancak bu iptal işlemi için noterler ortalama 150 TL ücret almaktadırlar.
  • İstifa dilekçenizi doldurduktan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu adına elden yada posta yolu ile göndererek de iptal işlemini yapabilirsiniz
  • [FONT=Roboto].[/FONT]Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı
Ehlibeyt Mahallesi, 1242. Cadde (Eski 5 nci cadde),
No: 34 Balgat / ANKARA

Ben parti üyelik iptal dilekçesini bugün verdim ilçe seçim kuruluna . diyelim yerleştim ve kurum benden belgeleri istedi belgeleri incelerken hala üyelik iptal olmamışsa atama iptal mi olur

Bu 5 ay içerisinde atamanız gerçekleşmiş miydi

methotrexat ataman iptal olmaz kardeş. sonuçta senin dilekçe verdiğin tarih belli. sen dilekçe verdiğin tarihte istifa etmiş oluyorsun. adamların yavaşlığı yüzünden süreç uzarsa bu seni bağlamaz.

Mantıken bende öyle olmasını umuyorum ama burası Türkiye her yasaya her yönetmeliğe uyulsa herkes rahat olur

Üst Alt