Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hidradenitis Suppuritiva ve kilo sebebiyle askerlik muafiyet verir mi?

scriptkid

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 176 boy, 145 kilo ve orta şiddette hidradenitis suppuritiva hastalığım var yaklaşık 1.5 yıl önce tanısı kondu aktif olarak biyolojik ajan tedavisi görüyorum. Askerlik için yoklama başvurusu doldurdum aile hekimine gittim kan verdirdi, boy kilo ölçtü. Haftaiçi de sevk edecek hastaneye.

Acaba erteleme almadan doğrudan muafiyet alma şansım var mıdır? Yoksa erteleme mi verir, acaba bilginiz var mı internette detaylı araştırma yaptığımda hem kilo sınırının çok üstünde olduğum için hem de HS'den kaynaklı doğrudan ilk muayenede muafiyet raporu alacağım söyleniyor.

Evet kilonuz oldukca fazla..+Verneuil.

Direkt elverişli değildir raporu verilebilir.. erteleme olursada nihayetinde Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir 🙋

@scriptkid,

Hocam çok teşekkürler erteleme ihtimali kaç ve Verneuil nedir?

Verneuil, hs diğer adı..

Kilodan dolayı Erteleme %40 olabilir..Verneuil dikkate alınacaktır dolayısıyla bundan dolayı direkt elverişli değildir denilebilir.

@scriptkid,

Hocam çok sevinirim cidden inanın vatanım için canımı veririm bir savaş olsa fakat şu an tuvalet temizlemeye gideceğimi duyduğum için çevremden gitmek istemiyorum açıkçası. Sizin fikirinzce tüm her şeyi göz önünde bulundurursak % kaç ihtimalim var direkt rapor için?

Ve doktor belki verir diye ne demeliyim? Püf noktanız var mı?

Heyette ben olsam direkt muaf tutarım..ama maalesef sizi muayene eden hekimin kararı ne ise o.

Büyük olasılıkla direkt elverişli değildir denilecektir.. kilonuz oldukca fazla+vn.

Erteleme verilebileceğini de düşünmek gerekir.. maalesef kesin ve net konuşamıyoruz.. hayırlısı olsun diyelim mi🙂?

@scriptkid,

Çok sağolun hocam o halde sizi haftaiçi bilgilendireceğim takipte kalırsanız sevinirim <3

Hocam son olarak hastaneye sevkde bu raporun çıkması kaç gün sürüyor aynı gün mü çıkıyor tam olarak durum ne oluyor? Süreç nasıl işliyor bilgilendirir misiniz?

Üst Alt