Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet raporu almaya gittim ama doğru düzgün muayene bile etmediler!?

gemlikli_55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bu hafta dogustan sağ ayagımdan ozurluyum özürlülük oranımın tesbıtı ıcı bas vurdum.buyuk özrüm ortapedı idi.sırası ıle göz_kbb_dahılıye_genelcerrah_psikolojı_vs bolumlere muayne oldun ortapedıye gıttım rahatsızlıgın ne dedi sağ ayağımdan dogustan vs anlattım hiç bır muayne kontrol olmadan ustun koru 2 sacma fılım ıstedı sonra ftr gittim bayan doktor ayagıma uzaktan baktı konusturmadan tamam dedi %18 yazdı ve heyet saatıne kadar bekle dedile heyet satınde adım soylendı gırdım cıktım 5 sn surdu

adam gibi muayne vs evraklarıma bakılmadı bu nasıl bır heyet ve ozurluluk raporu.ben anlamadım.sınırım bozuldu cıktım geldi% 40 alacağımı sanmıyorum zaten:(
ftr ile ortapeti aynı bransmıdır ayrı ayrı oran mı verecekler ?
ben anlamadım hatta ortapedide benı muayne diyemıyecem bana mal gıbı bakan doktor heyette yoktu bıle
bu nasıl sağlık sıstemı anlayamadım 15 gun sonra gıdıp sonucu alacağım
ALLAH HEPSİNİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN ZATEN.KAPRISLERINI CEKMEKTEN TUKENDIK BU DOKTORLARIN.

zaten kişilerle pek ilgilenmiyorlar rapor erecekleri için sadece tetkik ve tahlillerle uğraşıyor onlara bakıp oran veriyorlar gemlikli_55

peki sağ ayağın soldan kucuk kısa zayıf ve güçsuz oldugunu nasıl anlayacak bakmadan?
elinde 1 tane rontgen filimi var?

Adamların karşısına manken gibi cıktıysan pek ilgilenmezler ,ama bastan falan varsa zahmet edip inceliyorlar.Özürlülük ölçütüne göre %18 tablo 3.4 göremi 4.1 e göremi değerlendirildi.4.1 e göre değerlendirildiyse bastonlu ve afo falan kullanman lazım 2. derece alman için oda sınır %40 ,%42 gibi.

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

faruk bey manken gıbı cıkacak fızık ve durus olsaydı ayagımda olsaydı mankenlık yapar rapora ıhtıyacım olmazdı _aksıyorum ayakta fazla duramıyorum _doktor ıncelesin diye sedyeılede gıdecek halım yok neyse bız özürlüler bırbırımızı anlamakta gucluk cekerken doktorların bızı anlamamaları gayet normal tesekkurler cevabınız ıcın...

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Bu süreçten kendim birebir geçtiğim için biliyorum.Takma ayakla doktorun karşısına cıkan arkadaşıma doktor senin neyin var '''manken gibisin ''' lafı aklıma geldi bir an.Doktor muayene etmeden nerden bilicek takma ayak olduğunu.Siz hastalığınızı tam yazın konuyu okuyanda ona göre yardımcı olsun.
Anladığım kadarıyla polio sekeli ,tablo 3.1 e göre değerlendiriliyor.

Bu işlemi hangi hastanede yaptırdın hocam?

Hastalığınızı ayrıntısıyla söylemeden doktorlar hiç bişey yazmaz umrundada olmaz.Dışardan baktığınızda bende sağlam duruom.Gözler çakı gibi duruo zannedersin kadir inanır ancak makinelere girdiğimde bütün hastalıklar çıkıo ortaya.Makineye sokun demesem bana %25 bile vermiyorlar.1 yıl uğraştım doktorlara anlatana kadar.İşin özü doktorlardan anlayış bekleme!

Vergi indirimi için bende hastaneye müracat ettim. Arkadaşın demesi gibi BU NASIL İŞTİR YAHU bende anlamadım, bizlere şu %40 oranını vermemek için rapor oranlarını İyice dibe çekmişler. Bakın şimdi 2000 Yılında sol kol dirsek eski kırık sekeli için %30 almıştım daha sonra 2010 yılında Vergi indirimi için hastaneye müracat ettim sol kolumdaki engelim için bana %26 verdiler, burada 4 puan düşürmüşler 2016 yılında yine aynı hastane yine aynı kol ve aynı engelim için özür oranını bu sefer dahada aşağı dibe çekmişler ama oranını henüz bilmiyorum muayene olduğum doktor bana demez mi 2010 yılında biz sana çok vermişiz senin eski rapor dosyanı isteyelim de bir bakalım niye çok vermişiz demez mi beynimden kaynar sular aktı sanki ister inanın, ister inanmayın hani o anda yer yarılsa da içine girsem dedim çünkü kendimi sahtekarmış gibi hissettim bu ne lan YUH ARTIK Ya sanki raporu ben yazdım sanki para bastırdım da öyle aldım la hadi çok verdik dediği rapora %40 vermiş olsa gam yemeycem la yine siz o zaman beni%33 le bıraktınız 40 vermediniz ya. Neyse dedim yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin sakin ol telkinleri yaptım Şeker ve tansiyon ile artık şu lanet olası %40 kesin alırım dediydim ama şimdi karşıma özür oranı iyice aşağı dibe çöken sol kol eski kırık sekeli çıktı ve ben yine sınırdayım ve ben yine depresyondayım ve benim yine psikolojim alt üst oldu bakalım ne olacak yarın heyete girecem diken üstündeyim sonucu çok merak ediyorum uyuyamıyorum kolumdaki engel gözle görülen, elle muayene yapıldığında hissedilen ve Röntgenle tespit edilen bulguları varken artı siz bu kolla ehliyet bile alamazsın diyen doktorlar, özürlü raporu vermeye gelince bizleri sağlam yerine koymazlar mı Yuh artık,,, Yuh artık,,, Ben böyle sistemin içine de işleyişine de daha ne diyiiim. ARKADAŞLAR

sakat kontenjanında çalışıp ve rapor oranları kırpılana bi çözüm bulunulmalı kesinlikle..twıtırdan sürekli yazılmalı

Arkadaşlar bende kırıcı davrandıysam kırdıysam cok özür dilerim.hastane 15 gündür canımı okudular alay ettıler resmen.kımse kusura bakmasın lutfen ınanın halen cok sınırlıyım boyle sağlık sıstemı olmaz olsun.bızım geleceğimizle oynayan o alaycı doktorlara hakkımız sonuna kadar haram zıkkım olsun.askerlik ten heyete girdiğim zamankı heyetı muayneyı hatırlıyorum ki adamlar 4 4 luk inceledi dinledi vs bunlar gir cık defol gıt alsana %18 bu ne ya ...8 doktor gezdım 8 de aynı ayarda s.re.siz olur mu ya .lanet olsun onlara baska bırsey demıyorum

benım oran %40 bulmayacak sanırım.ben ıtıraz yerıne yeniden baska bır hastaneye basvura bılırmıyım.eger ıtıraz edersem hakem hastanesı bana oldukca uzak git gel baya yıpranacağım bana yardımcı olur musunuz ne yapabılırım

O sonucun tebliğini beklemeden başka hastaneye gidin ben öyle yaptım. Ve inşallah yeni gittiğim hastaneden istediğim sonucu oranı alacağım. Muayenem olumlu geçti.

gemlikli_55

Kurul toplanıldığı gün eğer karşılarına çıkmazsanız hemen başka hatanede işlemleri başlatabiliyorsunuz.Doktorların yeterince incelemediğini ve %40 ın altında alacağınızı düşünüyorsanız kurul toplandığı gün gitmeyin.Yoksa 1 sene kaybınız olur.

zendark

malesef heyetın karsısına cıktım:( sonucu beklıyorum :( bir yıl kayıp derken konu hakkında bılgı cerırsenız sevınırım.

Sıfırdan işlemlere başlamak için bir bekleme süresi var bildiğim kadarıyla 1 yıl derken onu kastetmiştim.%40 ın altında raporu elinize alırsanız ya itiraz edeceksiniz, yada bu süreyi(ne kadar tam bilmiyorum) bekleyip sıfırdan rapor çıkartacaksınız.İtiraz süreside çok uzun sürüyor.Ona göre tercih yaparsınız.Ben ilk gittiğim hastanede yeterli muayene edilmediğimi görünce direk hakem hastaneye gitmiştim,Orası %39! verdi bunun üzerine itiraz ettim 1 yıla yakın uğraştım karar bozuldu başka hakem hastaneye gittim ve sonunda %53 raporu aldım sürekli.

Slm. Arkadaşlar hani seçimlerde partilerin %10 baraj sistemi olur ya! en sonunda ben de bu barajı geçtim ve artık Meclisteyim (Engelliler Meclisi) sanki Milletvekili oldum Yaşadığım sevince bakın %40 barajını geçtim ve artık bende Engelliyim diye seviniyorum Bu nasıl İştir anlamadım yahu. Özürlü Yönetmelikleriyle oranları düşürerek bizlere ecel terleri döktürenlere Allah'a havale ediyorum.

Arkadaşlar bende gecen hafta özürlü kimlik kartı ve engel vücut derecemi öğrenmek için kendi iştegim ile sağlık kuruluna girip rapor almak istedim.2014 tarihinde iş kazası geçirdim.2015 yılında sürekli iş görmemişlik maaşına muracat ettim.bana % 28.2 oran geldi kısmet olursa bu ay ilk maaşımı alacağım.
Aslında benim sormak istediğim benim kazadan dolayı 1.5 yıldır süren yeni bir rahatsızlıgım çıktı.onun için tekrar rapor almak için hastaneye muracat ettim.once ne için almak için sordular.bende tüm engelli haklarım ve özürlü kimlik kartı diye söyledim.Sonra işlemlerimi yaptılar.bana doktorları gezmem için bir muanne kagıtı verdiler.Doktor isimleri ve muanne bölümleri yazıyordu.Fakst işin galibi ne biliyormusunuz.Benim oradaki memeru söylememe rağmen benim engelli durumum ortopedi ve üroloji ve fizik tedavi diye ama verdiği kagıtta o bölüm ile ilgili hiç birsey yok.Oradaki memura sordum kardeşim ben ortopedik engelliyim.bak iş kazası geçirdim Ankara dan % 28.2 sakatlık derecesi geldi.demeneme rağmen yine bildiğini yaptı.bende listedeki doktorlara bir bir gidip derdimi anlattım.rehebitasysn bölümü %8 yazdı.K.b.b bende dil bozuklugu ve konuşma bozuklugu olmasına rağmen sağlam dedi.sonra nöroloji bolumune doktora muane oldum.ona rahatsızlıgımı anlattım o da niye ortopedi ve uroloji seni görmedi diye sordu.bende memur yazmadı dedim.doktor bunlarda görecek diye sevk etti.Sonra ortopediye gittim doktor hiç oralı olmadı sadece rehebitasyon oran % 8 yazmız diye ben oran vermiyon aynısı diye yazdı.sonra uroloji % 15 yazdı ve ben belgelerin teslim ettim.Fakat çok huzursuzum cunku benim sorunum iki ayağım filimlerim ameliyatlarım ve syagımda platin olmasına rağmen ortopedi hiç bakmadı bana.Dilimde parcalanma olmasına rağmen kbb hiç oralı olmadı.Ankardan sadece ayaklarım için % 28.2 oran olmasına rağmen derdimi anlatamadım.
Simdi 26.şubat günü heyete gireceğim.Ben orada bunları anlatabilirmiyim.tekrar detaylı bir ortopedi fizik tedavi ve kbb servisine tekrar kontrol olmam gerekir denem gerekiyormu.çünkü büyük ihtimalle bu durumda bir oran çıkmayacak ama ben omur boyu sakat kaldım.sırf bu durumdayım diye iş bulamıyorum.kimse bir iş vermiyor %28 engelliyim diye işe almıyor.bende özürlü kimlik kartı aldıgımda İş kur tarafından engelli statünde çalışmak istiyorum.bakmakla yükümlü ailem ve cocuklarım var.nasıl bir yol çizmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.demek istediğim Ankara % 28 veriyor.Hastane bunu görmezden gelip hiç bir kontrol film cekmeden sağlam diyor.benim engelin ayaklarım adamlar gidiyor ellerimin filmi çekiyor.bu nasıl iş anlamadım.heyete girmeden nasıl itiraz edebilirim acaba

Heyette hiç bir şey sorulmaz ve tekrar doktorlara gönderme durumu olmaz.O gezdiğiniz doktorlar kağıda ne yazmışsa ona bakıp onay verirler sadece.Siz rapor almaya gittiğinizde neden filmlerinizi eski doktorlardan aldığınız reçeteleri vb göstermediniz?Doktora kesin kanıt niteliğinde film vb göstermesseniz onlarda bakıp geçerler hatta sağlamsın derler.

İtiraz için İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekiyor. Onlar sizi hakem hastanelere yönlendirip bütün işlemleri sıfırdan ve detaylı bir şekilde yaparlar.

Üst Alt