Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her invega içen şizofreni midir? Bipolar olan invega içebilir mi?

Konular
22
Reaksiyonlar
2
Yaşadıklarımı saygı duyduğum hocama anlattım.
Psikayatri hocam. Bana bunu verdi. Şizofreni hastaları içtiğini sonradan öğrendim.
Yaşadıklarım gerçekten yalan değildi. Tabi inanması güçtü yalan yok. Ben ama yalan konuşmam. Neysem oyum..
İnvegayı tam tamına 2 hafta kullandım. Gerçekten beni öldürüyordu az daha.. Kafama mermi yemiş gibi hissediyordum.
Hatta kötü insana dönüşebilirdim. Sonra hocama söyledim. İnvegayı kesti. Eğer devam etseydi? Ben belki de yoktum. İnşallah desteğinizi esirgemezsiniz.
Sonsuz teşekkürler.

Bipolar bozukluk hastalarına da Invega gibi antipsikotikler reçete ediliyor. Nadir bir durum değil. Hatta prospektüsü okursanız büyük ihtimalle orada da bipolar bozukluk adı geçiyordur. (Aklımda öyle kalmış.)

@yorgunzihin,
Geçmiş olsun İnvega genelde psikoz türü rahatsızlıklar (Şizofreni, atipik psikoz, şizoafektif bozukluk) ve bipolarda kullanılan bir ilaç.

Doktor ihtiyaç hissetmiş ki yazmış size.
Anlattıklarım yalan değildi demişsiniz doğrudur ama psikozda da hastalar gördükleri, duydukları veya düşündükleri şeylere özellikle atak döneminde sarsılmaz bir inançla inanırlar ve kimse onları ikna edemez o yüzden rahatsızlardır zaten o kadar gerçekçidir ki yaşadıkları inanırlar ve kendilerine göre tabiki yalan söylemezler.

Bu tür ilaçlar ilk kullananlara ağır gelebilir ama sonra vücud alışır.

Kaç mg kullandınız?
2 hafta kısa bir süre ama dediğiniz düşüncelere faydası oldumu? yan etkileri dışında.
ve şu an ne kullanıyorsunuz?
Bu dediğiniz düşünceler özel değilse nelerdir yazarmısınız?

Son düzenleme:
şizofreni hastalığım için bir ara kullanmıştım

doktorum xeplion a başlattı invegayı kesti

Xeplion koldan mı oluyosun kalçadan mı ?

Ben invega kullandım.1. tıp bipolarim ve atak dönemlerinde sanrilarim oluyor.hezayanlarim oluyor.

Üst Alt