Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastasıyım. Yüzde kaç oran alabilirim?

fatihsan 55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamunaleykum arkadaşlar ben hebatit b hastasıyım ondokuzmayıs ünüversitesinde biopsi oldum değerlerim şöyle

ALT(GPT)47U/L
AST(GOT)44.8
sizce %kaç sakat raporu alırım cevaplarsanız sevinirim.

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

2- Kronik hepatitler (cinsine, aktivitesine ve fonksiyonbozukluğuna göre)
a- hafif derece : % 30
b- Orta derece :% 50
c- Ağır derece : %100

karaciğer hasarı olmadıkça oran verilmiyor

nekadar hasar mesela açıklarmısınız.bu ayın 28.biopsi sonuçlarımı alacam

Sorduğun sorunun cevabını biyopsi veriyor zaten..

KLİNİK BİLGİ
HBZ(+)
Hbs Ag:+,Anti Hbe:+,HBV DNA:195000
Glukoz:106,Kre:0,68 GGT:97
ALT:143,AST:85, Alb:3.9 PT:11.4

MİKROSKOPİ
ondokuz aded portal mesafenin izlendiği normal histolojik yapısını ancak kısmen koruyabilmiş
karaciyer biyopsisi örneğinden çoğu portal mesafede porto-portal köprüleşmeler oluşturan belirgin
fibröz bağ dokusu artımı yanısıra orta şiddetde mononükleer tipde iltihabı
hüçre inflitrasyonu gözlenmişdir.Bu alnlarda ara yüz hepatiti belirgindir.

Fibröz bağ dokusu artımı ,karaciğer parankimin de yer yer seyrek mikronodül
oluşturmaktadır.Safra kanal proliferasyonu gözlenmemişdir.
Parankimde yer yer nekroenflamatuar odaklar izlenmişdir.
Hepatositlerde buzlu cam manzaraları yanısıra hepatosit çekirdeklerinden belirgin rejeneratif aktivite dikkati çekmişdir.Safra stazı gözlenmemişdir.
(not:2 sene önce safra kesemi aldırdım.ameliyatla)

TANI:KRONİK HEPATİT(b)

Bu biyopsi sonuçum yardımcı olursanız inanın çok sevinecem

Biyopsi raporunuzda HAI İndex değerleri olması lazım 18 üzerinden puanlanıyor.Onu da yazar mısınız? Bir de fibrozis skorunu yazın.Hastalığın seviyesinde en önemli göstergelerden birisi bunlar.

HBV DNA değeri yüksek, alt ve ast normal değerlerin 2 katından fazla.

Belirttiklerimi de yazarsanız bir fikir ortaya koyabilirim.

Hasandonbez bey merhabalar verdiğin bilgiler için teşekkürler hastalığım şu anda beni çok rahatsız ediyor bir özel kuruluşda çalışmaktayım
ama aykda pek fazla duramıyorum.1 saat gibi dursam ayak bileklerim şişiyor.Ayaklarımda uyuşmalar oluyor.Tırnaklarım
morarıyor ayak baş parmağımdaki tırnak düşmek üzere sen HAİ index değerleri olması lazım demişsin değerim şöyle
MODİFİYE HİSTOLOJİK AKTİVİTE İNDEX DERECELENDİRMESİ:7/18
(A:3 B:0 C:2 D:2)
MODİFİYE HİSTOLOJİK AKTİVİTE İNDEX EVRELENDİRMESİ:5

İnanın şu an işyerinde verimli olamıyorum. Ayaklarım şişiyor çok aşırı yorgunluk hissediyorum yürümekde çok zorlanıyorum halsizim. Şayet böyle bir rapor verilirse benim için çok makbule geçecek tedavim ondokuzmayıs ünüversitede yapılıyor.Yarın biopsi sonucumu hocaya gösterecem şayet % 40 % 50 arası sakat raporu alırsam 2 ay sonra emekli olurum.
Benim şu an 27 senelik ssk var günüm 7800 şu an yaşa takılıyom yaş 46 yaşa göre 49 da emekli olacam birde ilaç kulanma raporu veriyorlarmış o kulanacam ilaçların kutusu 845 tl imiş
şu an özel sektörde çalışıyom ya işden atarsalar ben ne yaparım o ilaçları alacak gücümde yok.

inşallah arkadaşım ne kadasr sürer tedavi süresi raporda kronik yazıyor.

Bildiğim kadarıyla sirozunda tedavisi var

Bugün yine 19mayıs ünüversitesine gittim hoca biopsi değerlerime baktı sonuç karaciyerin 6/5 görev yapmıyor dedi
çarşamba gününe endeskobi yapilacak siroz başlangıçı var dedi.

Arkadaşım ultrason veya MR çekilmiştir muhakkak.Karında serbet sıvı görüldü mü? sizde bacaklarda ödem oluşmaya başlamış anladığım kadarıyla,eğer öyleyse assit oluşumuda muhtemel.Eğer hastalığa bağlı kilo kaybı ve beslenme sorunu klinik bulgunuz yazılırsa bunlarla birlikte % 50 oran alırsınız.

Moralinizi bozmakta istemem bu arada ama siroz başladıysa geri dönüşü olmaz.Çünkü günümüz tıp bilimi sirozu geri döndürülemez kabul ediyor.Alıcağınız antiviraller tamamen hepatit virüsünü baskılayarak hepaptit kaynaklı hücre yıkımını durdurarak yada yavaşlatarak siroz gelişimini yavaşlatma amaçlıdır.

Bizler şuanki tıp bilgileri çerçevesinde yakın takibi bırakmadan, ileride yapmak zorunda kalacağımız karaciğer naklini bekliyor olacağız.Mevcut tedavi kendi karaciğerimizin bizi taşıyabileceği kadar taşımasını sağlamayı amaçlıyor.

Hasandonmez bey teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
demişsinki morelinide bozmak istemem demişsin şükürler eğer senin dediğin gibi morelimi bozarsam
yaşayamam çıkmayan candan ümit kesilmez yaradan ne ömür verdiyse onu yaşayacağız.
Yarın endoskopi olacam bakalım değerler ne çıkacak hoca şöyle dedi sana ağır ilaçlar verecem o ilaçların parasını devlet ödemiyor şayet endoskopi olursan devlet ödüyor dedi
Saçmalığın danişkası hasta olacaksın bu tetkikleri olmasan ilaç falan vermiyor devlet HASANDONMEZ arkadaşım yarın hocaya benmi diyecem yoksa o kendimi diyecek iş görmez raporunu
inanın çok zor durumdayım özel sektörde çalışıyom iş verimliliğim düşdü şundan korkuyorum şayet iş veren
çalışamıyor diye beni işden çıkarırsa ben ne yaparım nasıl alırım o ilaçları iki tane ilacın parası 1500lirayı buluyor dedi hoca
ben özel sektörde asgari ücretle çelışıyom eğer çıkış yersem ssk da biter ben nasıl alırım o ilaçları

Endoskopi ile yemek borunuz da varis olup olmadığına bakılacak.

Bana karnınızda şişme var mı? Serbest sıvı ultrasonda görüldü mü yazar mısınız?

Bir de hastalığa bağlı kilo kaybı ve iştahsızlık var mı yazar mısınız?

Akadaşlar ben daha öncede bu konuda yazı açmışdım.Şu anda bütün sonuçlarımı aldım hiç bir ropor vermediler.Hocanın
dediği ilaçını kullan dedi.Ama ayak bileklerim fazla ayakda durunca şişme oluyor.Tırnaklarım morardı.Sakat raporu vermedi
bu sonuçlarla ne yapmalıyım

Bütün aldığım laboratuar sonuçlarımı resmini çektim buraya kobyalamak istiyorum ama olmuyor neden acaba sayın site yöneticileri

arkadaşlar uzun zamandan beri hastalığımla uğraştığım için siteyi ziyaret edemedim.

Şükürler olsun hastalığıma tedavim yanıt verdi. yalnız şunu belirteyim eğitim arasştırma hgastanesi bana % 50 sakat raporu verdi. ankaraya yolladım sonucu 2-3 ay sonra gelir.
Benim merak ettiğim emekliliğimi verirsem aylığım düşer mi normalinde 3 sene yaşa takılmışdım.1 senesi doldu 2 yılım daha var. Şu an 26 sene sigortalılığım var. 5814 günüm var. Sgk dan bakıyorum ne kadar emekli alacam diye ama sakatlık maşını vermiyo normal veriyo oda 725 lira diyor. Sgk ya yatan pirimim asgari ücret şimdi sakatlıkdan emekli olursam ne kadar maaş alabilirim.

Bana yardımcı olursanız sevinirim.Özel sektör beni çalıştırmıyor.ullandığım ilacın kutusu 652 lira ne yapacağımı şaşırdım.

Ben alansoözel mesaj gönderdim sanagörmedin mi ?

Bende de aynı hastalık varsohbet için özel mesaj gönderdimbakıyorum :) görmezden gelmişsin :)))))))

hastalığın evresi ne kadar.bana söyle kronikleşdimi benim kıronik hepatit b kara ciyerimin 6-5 görev yapmıyor.Benim tedavim 19mayıs üniversitesinde devam ediyor.En başdan dikkat edeceğin şey yemen içmen kesinlikle ve kesinlikle yağlı acılı kola alkol sigara yumurta soğan yemeyeceksin.yiyeceğin şeyler.enbaşdan enginar yer elması kereviz salata çorba haşlama çorbalara kesinlikle acı koyma yediğin yemeklere yağ koydurma kara ciyerini yağ bağlarsa kurtulma şansın çok az karaciyer kanserine döner allah korusun kızarttma turşu yani kısacası kendine dikkat edceksin.

Bana bu yiyecek yemeklerin listesini kitapcık halinde hoca verdi.Evet soğanı yasak dedi acılı olduğundan

Birde eğer raporlu ilaç kullanıyorsan başka ilaç kesinlikle kullanma atibiyotikler ağrı kesiciler şurp dahi ben grip oldum ateşim çıkdı hocaya söyledim bana ateş düşürücü ilaç yaz dedim bana dediki ilaçla 1 haftada iyi olursun ilaçsız 10 günde olursun kesinlikle karaciyeri yoracak ilaç yasak dedi.

ben de tıknama sarılığı geçirdim ve sonrasında safra kesem alındı ondan dolayı %10 verdiler ama sizin durumunuz daha ağır bence tekrar şansınızı deneyin

Slm fatihsan55

Anakin yani hasan dönmez kardeşimizin dediklerini
yabana atma lütfen...

Fatihsan 55 abimiz
sen şu yemek listesi ile ilgili bize de bilgilendirme yaparmısın...

Mail atma ihtimalin var mı ?

Birde şunu söyleyeyim benimde dna baktı hoca
20 000 altın da çok düşüktü belkide yakında düzelirsin dediği halde vergi indirimi için başvurdum
uzm dr detaya bakmadan % 15 iş kaybı vardır dedi. Puan verdi.
şunu söylemek istiyorum,
her dr dediğine inanmayın özellikle gastroentoroloji bölm gidin. Enfeksiyon dr puan vermiyor, puan nedir bilmiyor bile...

Salatalara saf zeytinyağı koymakta sıkıntılı mı ? Hiç mi yağ
kullanmayalım ? Allah aşkına şu yemek kitapçığı nasıl bişey abi bizede bilgi verirmisin...
Kaç sayfalık bişey bu, tarayıp dosya olarak mail atma
şansın var mı ?

raporum ankaraya mayıs 30 2013 tarihinde gitti ve elimede 3 ağustos 2013 tarihinde geldi.

% 55 le gitti ve % 48 le onaylanmış olarak geri geldi

sürekli ve özürlü kimlik kartı kullanır ibaresi var.

Bu cetvel çok açık ama hepimiz yanlış degerlendiriyoruz.
Şöyle
1.Karacigerde oluşan rahatsızlık.biopsi sonucuna göre (Fibrozis skoru:0) yani hasar olmayan ve ilaç kullanmasını gerektirmeyen fakat kontrol altında olması gereken veya safra rahatsizligi bulunan kişiler.

2.Karacigerde oluşan Kronik rahatsızlık.piopsi sonucuna göre(Fibrozis skoru:1,2,3) yani orta ileri derecede hasar oluşumu,ve sürekli ilaç kullanmayi gerektiren durum.

3.Karacigerde siroz oluşumu

4.Karacigerde sirozla beraber KC yetmezligi oluşumu bu en ağır tablodur.

Üst Alt