Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofiliden %80 raporum var. Vergi indirimli araç alabilir miyim?

bushid0

Yeni Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben % 80 Hemofili hastasıyım. Sağlamım ortopedik hiç bir sorunum yok. incelemelerime göre % 90ın altında olan engelliler araba alabilmesi için H sınıfı sürücü belgesi alması gerekiyormuş. benim daha önceden B sınıfı ehliyetim var. H sınıfı belge allırsam elimdeki B sınıfı belge iptal olur mu? veyahutta sadece engelli araba mı kullanırım?
Araba almayı istiyorum fakat nereden de başlayacağımı bilmiyorum. Başladığımda da kesiin sonuç alabilir miyim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

sadece engellimi derken

otomatik vitesli araba alacaksın

b sınıfın iptal değil b sınıfını h sınıfına çevireceksin

ve sadece direksiyon dersine gireceksin

turan yılmaz;

sadece engelliden kastım normal araç haricinde sadece engelli araçlarımı kullanırım bu H sınıfı ehliyeti alırsam.
yazılı sınava girmeyeceğim öylemi iyimiş

engelli aracı diye bişey yoktur ki

ya tertibatlı kullanırsın ama senin el ayakta sıkıntı yok otomatik vites kullanırsın

% 90 ve üzeri orana sahip rapor olmalı ki raporlu kişi üzerinden vergi avantajlı araç alabilesiniz.

OturanBoğa;

Yani bende alamıyorum öyle mi :/

Üst Alt