Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem KPSS'ye hem EKPSS'ye girmek ve sonrasında kadro değişikliği..?

sivas58

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba kardeşlerim biliyorsunuz bugun e kpss son gunu ben ogretmenlık mezunuyum
1. e kpss den tercih yapsam normal kpss den de ogretmenlık ıcın tercıh yapsam memurluga gitmeyip öğretmenlıge gidebilirmiyim
2. ekpss den memur olsam daha sonra kurumlar arası gecısle ogretmen olabılırmıyım
3.memur oldugun sırada tekrar lısans kpss ye gırıp ogretmen olarak atansam memuriyetten istifa etmem beklemem vs gerekıcekmı dırek gecıs yapabılırmyım

bu konularda bılgısı olan Allah rızası ıcın yardımcı olsun tsk ederım sımdıden herkese

1) evet
2) hayir
3) istifa etmen ve 6 ay beklemene gerekir.

benim bilgim bu yonde.

MEB, kurumlararası geçişi kaldırdı. önceden muvafakat sorunu vardı, dava açıp muvafakat alıyordun öğretmenliğe geçiyordun. meb, memurun öğretmen olmasını zorlaştırdı. ancak; kpss ile memur olup, ekpss ile öğretmen olursun bunda kolaylık var. 2014 ekpss ile memur olursan 2016 ekpss ile öğretmen olabilirsin.

MEB yönetmeliği;
MADDE 15 – (1) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurlarıı Kanunu kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında hâlen asıl memur olarak görev yapanlar ile Devlet memuru olarak çalışmakta iken görevlerinden ayrılanlar, bu kapsamda başvuruda bulunabilirler."
bu madde kaldırıldı. Böylece MEB kurumlar arası geçişi kaldırdı.]

Üst Alt