Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem EKPSS hem de KPSS A Grubu'na girebilir miyim?

Ercnzkn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Engelli raporu alabilirim ancak alıp almamakta kararsızım. KPSS A Grubu'na hazırlanıyorum. Ekonometri lisans mezunuyum. Hem EKPSS hem KPSS A grubu uzmanlık sınavlarına girebilir miyim? Mülakatlarda avantaj veya dezavantaj yaratır mı? Ekpss'den hangi kadrolara atanılır? Özlük hakları maaş vs. nasıldır? Yardımcı olursanız sevinirim.

İki sınava da girebilirsiniz hiçbir sorun olmaz.Ekpss'de sizin bölüme uygun olarak sadece düz memur olabilirsiniz.2100 civarı maaşınız olur.Ekpss'den atanmak daha kolay.Tavsiyem İlk etapta ekpss ile memur olun.Memur olduktan sonra A grubu sınavlarına girersiniz kazanırsanız geçiş yaparsınız.

gelen geçen ekpss daha kolay demiş. normal kpss den daha zor. isteyenler 2014 ekpss sınav sonrası konusunu inceleyebilir.

Daha erken emekli olursun diyorlar bu konuda bilginiz var mı?

Dediğin sınava yani 2014 ekpss'ye girdim 95 aldım.3 kere kpss ye girdim 82 yi geçemedim.Daha anlatmama gerek var mı?

Evet 18 senede emekli olabiliyorsun.Zaten kpss ile de atansan da erken emekli olabiliyorsun.Sadece belki birkaç sene geç emekli olursun ekpss ile memur olanlara göre.

Ayrıca sadece sınavın kolaylığından bahsetmiyorum.Lisans mezunu 6bin kiş sınava giriyor,yarısı atanıyor.Kpss de binlerce kişi giriyor atanan kişi sayısı malum.

Anladım hocam. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Üst Alt