Merhaba yorumunuzda net olarak anlaşılmayan noktalar olduğundan anlaşılan şekli ile cevaplıyorum.
önce okulda en fazla günde 4-5 saat ders ile kastettiğiniz fizik bölümü için ise çok çok yanlış bir düşünce bence. Ben fizik okumadım (matematik mezunuyum üniversitede matematik bölümünde fizik dersleri de aldım) ve hiç ama hiç kolay değil.
genellikle matematikçiler matematiğin fizikten, fiizkçiler de sanıyorum fiziğin matematikten daha zor olduğunu söyleme eğiliminde olabilirler. Benim kendi düşünceme göre fizik matematikten daha zordur. Şöyle diyeyim üniversitede 2 tane tıp doktoru olan yakın arkadaşım vardı ve ben onlardan daha çok çalıştığımı düşünebiliyordum.
ha ben iyi bir okulun matematik bölümünü başarı ile bitirdim belki bu mukayese ile bir nebze düşüncem normal karşılanabilir ama bence anormal. yani ama olan şeyler çok anormal.
şöyle diyeyim okulda evet ortalama her gün 4 -5 saat ders oluyordu ama eve gelince bir o kadar da evde ders çalışıyordum hemen her gün (bazen daha fazla oluyor final ve vize dönemlerinde tavan yapıyordu öyle ki günün 24 saatten oluşması bana tuhaf geliyordu).
sonuç da biraz hüsran oldu çünkü uzun süre atanamadım. biraz bazı başka etkenler de var tabi misal genellikle tüm sayısalcılar sıcak ve sessiz ortama ihtiyaç duyarlar çalışmak için ama meuznolduktan sonra ailem değişti koşullarda değişti ve çalışmak için ihtiyaç duyduğum bu koşulları bulamadım malesef.. yani Allah'ın takdiri. sabrettim en sonunda kpss değilde ekpss ye girmeye karar verdim ve atandım.
yani harcayacağınız emeklerin çöp olmasını istemiyorsanız matematik fizik okumak okumak sanki yanlış tercihler
ama hayalinizden de geri durmayın tabi. uğraşın ve doğru metodları kullanın.
baktınız olmuyor, isyan etmek de yanlış, sabredin. Benim tecrübelerim böyle oldu çok özetle.
bence meşru herhangi bir işte çalışıp biraz para biriktirdikten sonra bir elektronik dükkanı açabilirsiniz. Ama tabi bu bir öneriden ziyade bir seçenek. Kendiniz belirleyiniz yani karar veriniz. doğru olan bu bence.