Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem çalışıp hem de fizik okumak istiyorum..?

Fatih4972

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
10
merhaba arkadaşlar okumanın kıymetini geç anladım geldim 30 yaşına.Şimdi önlisans mezunuyum ve önümde iki seçenek var sınav yani iş yada üniversite.sorun şuki ailemin maddi gücü çok yok ikinci öğretimleride kapattılar nasıl yapsam bilmiyorum işe girsem hem okusam aceba izin verirmi amirler müdürler yada şöyle yapsam eğer sınavı kazanıp üniversite kadrolarını yazsam yinede izin vermezlermi siz ne tavsiye edersiniz

fizik bölümü bence çok zor bir bölüm. Çok çalışayım, gerekli her sıkıntıya katlanayım üzerinde mezun olunca iş sorunu veya az kazanmaya razıyım diyorsanız okuyun.
her şey okumak değil. Ufaktan ufaktan ticaret yapabilirsiniz, buna gücünüz yetmiyor ise güç bulana kadar meşru olan herhangi bir işte çalışabilirsiniz.

30 çok geç bir yaş da değpil kanaatimce. En azından ümitsiz olmaya gerek yok.

teşekkürler aslında elektronik kart tamir yapabileceğimi düşünüyorum fakat ailem öyle düşünmüyor mesela bir dükkanım olsa zaten okulda ders en fazla 4 5 saat sonrasında iş yerime gider çalışırım engelli hibesi alsam aslında olabilir

Merhaba yorumunuzda net olarak anlaşılmayan noktalar olduğundan anlaşılan şekli ile cevaplıyorum.
önce okulda en fazla günde 4-5 saat ders ile kastettiğiniz fizik bölümü için ise çok çok yanlış bir düşünce bence. Ben fizik okumadım (matematik mezunuyum üniversitede matematik bölümünde fizik dersleri de aldım) ve hiç ama hiç kolay değil.

genellikle matematikçiler matematiğin fizikten, fiizkçiler de sanıyorum fiziğin matematikten daha zor olduğunu söyleme eğiliminde olabilirler. Benim kendi düşünceme göre fizik matematikten daha zordur. Şöyle diyeyim üniversitede 2 tane tıp doktoru olan yakın arkadaşım vardı ve ben onlardan daha çok çalıştığımı düşünebiliyordum.

ha ben iyi bir okulun matematik bölümünü başarı ile bitirdim belki bu mukayese ile bir nebze düşüncem normal karşılanabilir ama bence anormal. yani ama olan şeyler çok anormal.

şöyle diyeyim okulda evet ortalama her gün 4 -5 saat ders oluyordu ama eve gelince bir o kadar da evde ders çalışıyordum hemen her gün (bazen daha fazla oluyor final ve vize dönemlerinde tavan yapıyordu öyle ki günün 24 saatten oluşması bana tuhaf geliyordu).

sonuç da biraz hüsran oldu çünkü uzun süre atanamadım. biraz bazı başka etkenler de var tabi misal genellikle tüm sayısalcılar sıcak ve sessiz ortama ihtiyaç duyarlar çalışmak için ama meuznolduktan sonra ailem değişti koşullarda değişti ve çalışmak için ihtiyaç duyduğum bu koşulları bulamadım malesef.. yani Allah'ın takdiri. sabrettim en sonunda kpss değilde ekpss ye girmeye karar verdim ve atandım.

yani harcayacağınız emeklerin çöp olmasını istemiyorsanız matematik fizik okumak okumak sanki yanlış tercihler

ama hayalinizden de geri durmayın tabi. uğraşın ve doğru metodları kullanın.

baktınız olmuyor, isyan etmek de yanlış, sabredin. Benim tecrübelerim böyle oldu çok özetle.

bence meşru herhangi bir işte çalışıp biraz para biriktirdikten sonra bir elektronik dükkanı açabilirsiniz. Ama tabi bu bir öneriden ziyade bir seçenek. Kendiniz belirleyiniz yani karar veriniz. doğru olan bu bence.

@Fatih4972, Önemli olan para. Diploma para getirecekse amenna. Getirmeyecekse Norveçli değilsin, fantazi kurmayı bırakmalısın bence. İş kuracak olursan tüm enerjini ona verirsen daha doğru olur gibi.

Eğer memur olmayı düşünüyorsan okumak istediğim fizik bölümünün ilgili kurumda işe yaraması lazım. Yani görevde yükselip mühendis vs olmanı sağlaması lazım. Aksi halde çok çok az faydasını görürsün, değmez yani.

Paraya odaklan...

@kar&yağmur,
teşekkürler hocam sağolun aslında haklısınız vize haftaları final haftaları düzenli ders çalışmak gerekecektir tavsiyiniz için teşekkürler

@Tenê,
hocam haklısınız para olmadan hiç bir şey yapılmıyor haliyle bilimde yapılmaz ne bileyim öyle içlendim işte

Bizim firmada ayni durumda biri vardi. Hem okudu hem çalıştı ve mühendis oldu.
Firmaya bağlı yani hepsi ayni güzelliği yapmaz.

Üst Alt