Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem bakım ve hem de yetim aylığı alabilir miyiz?

Muradizmmm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam saygıdeğer ablacığım.
Ben 1966 doğumlu %86 ağır engelliyim..1972 de rahmet eden babamdan kalan maaşı ben ve ablam almaktayız. Kişi başı 850 TL. Bu güne kadar ihtiyacımız olmadığı için bakıcı maaş başvurusu yapmadım. Ama işler tersine gitti ve şimdi eşim bakıcı maaşı için başvuruda bulundu. Daha 1 gün önce denetim için geldiler ve bir kağıt verip ziraat bankasından hesap açmasını söylediler. Şimdi bu durumda ben hem babamın maaşını hem de engelli maaşını alabilirmiyim? Bilgisi olanların cevaplaması dileğimle esen kalın.

Yanıtınız için teşekkürler...Babamdan ötürü almış olduğum maaşı ve de ayrıca engelli maaşını da alabilirmiyim? Aslında esas öğrenmek istediğim buydu.

2022 ve yetim maaşını ikisini birden alamazsınız birini tercih edersin, fazla olanı alman daha iyi.

Muradizmmm

heye alabılın.ben hem yetım hem ebm alıyom.evde 2 kişiymişsiniz aldıgnzı yetım maaşı ve diğer gelirlerınızn toplamı 2 x 1219 : 2438 liradan az ise hem yetım hem ebm yı alırsınız

Selam...Biz evde 5 kişiyiz ve toplam gelirimiz 2.500 TL'dir.Bu durumda hem yetim aylığı hemde engelli aylığı alabilirmiyim? Ayrıca ''ebm''nin anlamı nedir, yani ne demektir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aybala
2022 demıyo ebm yı soruyo. gelir şartı tutuo dıer özbakım şartlarda tutuyorsa raporuda tutuyomus kı hem ebm hemde yetım maaşı alabılır. ben alıom

Muradizmmm
bahsettiğin engellı aylıgı ebm değilmı yanı evde bakım maaşı.

Üst Alt