Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hava değişimi aldım, dışardan işlemleri sürdürerek muaf olur muyum?

Amhetcan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Öncelikle Merhabalar 2 ay askerlik yaptım artık dayanacak gücüm kalamdı psikolojiğim bozuldu nefes alamaaya başladım uyuyamaya ataklar geçirmeye başladım akli dengemi yiyitcek gibiydim izne çıktım izindeyken merkez komutanlığından psikiyatriye sevkini istedim randevu alıp psikiyatriye gittim anlattım konıştum bana anksiyete bozukluğu tanısı koydu 3 tane ilaca başladı 1 yıl ilaçları kullancağımı söyliyip 15 gün hava değişimi verdi sorum şu yaşadığım ildeki devlet hastanesinden çürük alabilir miyim çünkü askere asla gitmek istemiyorum gitmemek için kendimi öldürme yolunu bile göze aldım intihar etmeyi bile düşünüyorum artık askeri şubeden hastaneye sevkimi ve kıta anket formumu isteyebilir miyim dışarıdan bu işi yürütebilir miyim birliğime gitmeden daha önce yaşan veya bilgisi olan biri varmı ysrdımcı olursa çok sevinirim

Suicidal düşünceler,kendimi öldürüceğim gibi şeyler yazarsan size yardımcı olmak isteyen olursa da çekimser kalır.

Her şeyin bir çözümü var, sorumluluk almamak adına yorum yapmak istemiyorum.

Tekrar psikiyatri'ye gidin,buraya yazdığın düşüncelerini aynen doktora anlatın, muhtemelen yatışınız yapılır.

@Amhetcan,

Oguzhan bey yorumunuz için teşekkür ederim doktora söyledim pek ilgienmedi ilaç tedevasi uyguladı çürük verebilmem için askeriyenin sevk etmesi gerekiyor dedi askeriye dediği birliğim mi yoksa ben askerlik şubesinden aldığım sevkle de işlem yaparlar mı @OğuzHan112

Son düzenleme:
Merkez komutanlığından sevk ile hastaneye gitmedin mi?

Askerlik şubesinden sevk alıp tekrar gidebilirsin.. asıl olan kendi birliğinden işlemlerine devam etmendir.

@Amhetcan,

Merkez komutanlığından sevk alıp hasteneye gittim zaten 15 gün hava değişimi verdi doktor raporun bitmeden tekrar gel dedi birdaha giderken askerlik şubeden sevkimi isteyip kıta anket formumu istiyebiliyor muyum bilginiz varmı bu konuda @OğuzHan112

İsteyebilirsiniz,komutanların gönderimi orasını bilemem.
Askerlik şubesinden sevk alıp tekrar gidebilirsiniz.
@Amhetcan,

İzindeyken merkez komutanlığından hastaneye sevk alıp psikiyatriye gittim psikiyatri 3 ilaca başladı 15 gün istirahat ve hava değişimi verdi bu 15 günlük hava değişimi rapor diye mi geçiyor yoksa hava değişimi olarak mı geçiyor raporda olguda anksiyete bozukluğu düşünüldü tesavisine başlandı 2 hafta istirahat ve hava değişimi uygundur yazıyor sornasında askeri şubeye gittim ordan da belge versiler belgenin üstünde hava değişimli yükümlü şubeye çağrı tebligatı yazıyor @OğuzHan112

@OğuzHan112 abi merhabalar bugün askerlik şubeye gittim hastaneye sevkimi istemeye sadece 1 tane hastaneye sevk verebiliyorlarmış kıta anket forumunu istedim onu birliğinden alabilirsin dediler birliğinin göndermesi lazım kapalı zarfla geliyor çünkü diyor birliğimden bunu nasıl isteyebilirim elime nasıl ulaşır veya gidip kendim alıp dönebilirmiyim geri nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursan sevinirim @OğuzHan112

Abicim boşuna uğraşıp süreci uzatmayın..hava değişimi bitiminde önce şubeye bir uğra..oradan birliğinde git.

Sözü gecen kıta işlevsellik formları kapalı zarf ve özel olduğu için komutanların yollamakta zorluk çıkartabilir, isterseniz komutanlarınızla görüşüp bu forumları isteyin.

Sivilden elverişli değildir raporu almak zor.. onu söylemeye çalışıyorum.işlemlerine birliğinden devam etsen senin için daha iyi olur, boşuna süreci uzatmış olursun.

@Amhetcan,

Abi doğru diyorsun ama birliğime hiç bi şekilde dönmek istemiyorum korkuyorum yani Bidaha gidemem napcsğımı şaşırmış bi haldeyim 2 kere hava değişimi alıp gitsem bu sefer ordan direk çürüğe çıkarırlar mı muaf ederler mi diye düşünüyorum kıta kaanat formu olmadan heyete çıkartamıyolar mı abi bilgin varmıdır @OğuzHan112

Elverişli değildir raporu almanız için komutanlarınızın görüşü önemli..bunu hekimler istiyor,mecbur istiyorlar.

Korkulacak bir durum yok Siz işlemlerinizi birliğinizden devam edin.. nihayetinde yine birliğinden sonucu sonuçlandıracaksın.

Sivilde elverişi değildir raporu almak oldukça çok çok zor.

@Amhetcan,

Abi korkum şu komutanlarım kıta kaanat formuna kötü bişey yazmaz diye çünkü beni haberci yapmışlardı alay komutanı habercisi ben sornadan kafsyo yiyip çıktım ve bugün aradı beni diyor bidaha hava değişimi alma gel askerliğini yapıcsksın diyor kafayı yedirtcekler bana bu yüzden dışardan süreci halletmeye çalışıyorum @OğuzHan112

@OğuzHan112, abi bişey daha sorsam çok vaktini çaldım ksuura bakma kıta kaanat formuna iyi şeyler yazsalar da 2. Hava değişimden sorna muaf alabilir miyim

@OğuzHan112, hekim elverişli yazsada bir daha çıkabiliyor muyuz heyete kararı kabul etmiyip askerlik yapmak istemediğimizi söyliyerek veya cimere vs yazsak nasıl bi geri dönüş alırız bu konuda

Hasta olup olmadığını hekimler anlar, hastaya da zorla askerlik yapacaksın demez kimse.

Hekim elverişli diyorsa elverişlisindir..cimer sana ne yapsın,boşa uğraşmış olursun...benden söylemesi.

@Amhetcan,

@OğuzHan112 kıta kaanat formu olmadan heyete çıkartamıyorlar mı abi hekim kendi benim kötü olduğumu görüp çıkartmazmı heyete

Çıkartır.. ama elverişli değildir raporu Alman zor diyorum.. hava değişimi verilip birliğine yollanırsın bu olur.

@Amhetcan,

Sen yine de askerlik şubesinden şansını deneyip hastaneye sevkini iste yine hava değişimi alıp bittikten sonra birliğine dönmek senin için daha iyi olacak.Biliyorum geri dönmek kabus gibi geliyor İnan bana da öyle geliyordu ama sivilde zor,imkansız değil ama çok uğrastırıcı olur o yüzden birliğine dönüp senden sorumlu komutanın kimse onunla güzel bir dille yaşadığın problemleri varsa ailenden biri de telefonla konuşsun süreç daha kolay olur.Komutanının sana yardım edeceğini düşünüyorum kayıtsız kalacağını sanmıyorum,çünkü sen ordayken onların sorumluluğu altındasın ve ne kadar sert mizaçlı bile olsalar senin başına birşey gelsin istemezler.Seni hastaneye sevk edeceklerdir. İnan boşuna yazmıyorum bunları hatta çok üzülüyorum aynı süreçleri yaşamış biri olarak konuşuyorum. @OğuzHan112 abiyi dinle ben de onun dedikleri ve burada bize yardımcı olmaya çalışan bazı abilerin destekleriyle yazdıklarıyla yola çıktım.Prosedür gereği bazı süreçler uzayabiliyor belki kısa sürede de istediğin sonuca ulaşırsın hiç belli olmaz.
Bu süreci kolaylıkla çözebilmen için dua edicem Allah kolaylık versin.Eminim senin için işlemler yapılacaktır.Buradan yazmaktan başka elden birşey gelmiyor.İçini rahat tut.Bazı yollar engebelidir ama düze çıkman için geçmek zorunda kalabiliyoruz. @Amhetcan

@thesty, çok teşekkür edeeim yazdıkların için çok sağoll umarım sonuç dediğin gibi olur

Askerliğimin 2 . Ayında psikolojim bozuldu ve sivildeyken anksiyete bozukluğu tanısı kondu 3 adet ilaca başlandı 1 yıl kullanılcak döndüğümde dururum ne olur 3 tane ilaç kullanan anksiyete bozukluğu olan birine askerlik yaptırırlar mı

Yapacaksın inşallah kardeşim sende çok istersen.

Yapacağınız 6 ay askerlik altı üstü. Şimdi ki askerlik askerlik bile değil. Ben askere gittiğim de askerlik 12 aydı. Bir kaç konuda ceza aldığım için 17 ay askerlik yapmış oldum. O bahsettigin sorunlar bende de vardı. Anksiyete, depresif bozukluk, kalp ritim bozukluğu, düz tabanlık gibi sorunlarla bitirdim Şırnak gibi bir yerde. Yap erkek gibi kurtul

Abi merhaba tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakma ben 15 gün hava iznim bittikten sorna birliğime teslim oldum durumu amirlerime anlattım onlarda baya yardımcı oldular muaf olabilmem için elimizden geleni yaptık herşeyi yazdık doktorun insiyatifine kalmıl dedi kıta anlet işlevsizlik doldurdular beni hastaneye sevk ettiler heyet doktoruna göründüm sorunlarımı sıkıntılarımı anlattım oda dedi elin yüzün düzgün birisin ben senin başını yakamam yakmak istemem iş bulamazsın vs dedi sorna komutanımla konuştu beni sordu konutsnımda başta iyidi sornadan böyle oldu dedi musf verin hocam dedi askerdeki amirler böyle istiyor kendisininde durumu iyi değil dedi doktor kıta anket işlevsizliğe bkınca sana muaf vermem gerekiyor ama ben kendi kaanatimi kullararak vermiyorum dedi ilaçları yazdı tekrar ve 2 ay hava değişimi verdi heyete çıkardı heyet onayladı şuan 2 ay hava değişimine çıktım komutanlarım buraya gelme sıkıntıları çekme memleketinde al musf dedi ordan da yapılıyor sana yalan söylerler git ordsn yap dedi yapamazsan biz gene çıkarırız burdan hastaneye dedikler kamuflajlarımı vs aldılar sence dururum ne olur abi nasıl bi yol izlemeliyim bidaha ki gittiğimde bu doktor gene muaf vermem der mi sence @OğuzHan112

Aslında doktor doğru olanı yapmış.. her zaman söylüyorum komutanlar ne yazarsa yazsın son kararı yine doktor veriyor.

Elverişli değildir raporu alanlar sonradan gerçekten bayağı sıkıntılar çekiyor.. doktor bunları düşünmüş, aslında sana iyilik yapmış ama şu an için sağlıklı düşünemiyorsun.

Sivillde tekrar denersin.. olmuyorsa birliğine gidersin onlar seni tekrar hastaneye sevk eder.

@Amhetcan,

@OğuzHan112 evet abi ama benim için artık yapılamaz bi hal aldı 3 gün durdum 3 günde beni sakinleştirici verip tuttular orda anlamadığım şey sizce doktor bidaha ki gitmem de muaf verir mi yoksa artık yapacağım bişey yok diyip birliğime gönderebilir mi çünkü bu süreçte daha kötüyüm ve 2 ay napıcam kafayı yemek üzereyim abi

Hangi yönde sıkıntı içindesiniz mesela?

Eğer hasta iseniz pazartesi psikiyatri ye gidip tekrar tedavini gözden geçirsinler.

Diğer konu:

Komutanların askerlik yapamaz demiş..doktor yaparsın kanatindeyim demiş hava değişimi vermiş.

Hava değişimi sonrası birliğine gittiğinde tekrar hastaneye sevk olacaksın,komutanların yine askerlik yapamaz diyecek büyük ihtimalle.. doktorun illa direteceğini sanmıyorum.. elverişli değildir raporu verileceğini düşünüyorum.

@Amhetcan,

Son düzenleme:
Bidaha gittiğimde dururum ne olur bilmiyorum abi bu öelişki brni bitiyor kendimi hiç bi zaman çıkamıcakmış gibi hissediyorum hayatımın sonuna kadar bu döngüden çıkamıyacak gibiyim doktor verir mi muaf bu gitmemde ne olur hiç bilmiyorum f43.2 uyum bozukluğubdsn 2 ay verdi neden 2 ay verdi abi burda bakınca herkese 1 ay veriyor doktorlar sence ne olur bi nebzede olsa rahatlamak için yazıyorum @OğuzHan112

Bu kadar bunalmaya gerek yok..sizi gayet iyi anlıyorum,her şeyin bir çözümü var,bu kadar bunaltma kendini.

Hava değişimlerine takılmayın, direkt 3 ay 6 ay verildiği bile oluyor.

Muaf olacaksın sen bana inan okey.

@Amhetcan,

Üst Alt