Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastaneden alınan ehliyet raporu için para ödeniyor mu?

selçuk_-54

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2 yıl önce kolon kanseri teşhisi konuldu SGK dan yüzde 60 raporla 2014 de kadar malülen emekli oldum. bundan yaklaşık 3 ay önce evime polisler geldi beni trafik emniyet müdürlüğüne çağırdılar. Emniyete gittiğimde bana SGK dan yazı geldiğini araç kullanıp kullanamayacağıma dair hastane raporu istediler ve hastaneye sevk ettiler buraya kadar herşey güzelde hastane parasını ben ödemek zorunda kaldım itiraz etmeme rağmen mevcut ehliyetimle araç kullanmak istiyorsan hastane masraflarını ödemem gerekiyormuş. 2014 de kadar Araç kullanabilir raporu verdiler ve ogün geldiğinde tekrar rapor gerekiyormuş.
her seferinde hastane masraflarını ben mi ödemem gerekiyor bu konu hakkın da bilgisi olan var mı ?

Ehliyet tin yenilenmesi

Arkadaşlar;
2011 yılında SGKdan malülen emekli oldum. malüliyetim 2019 yılında tekrar kontrol istenerek uzatıldı. İki sene önce Trafikten yazı geldi beni hastaneye sevk ettiler araç kullanıp kullanamayacağıma dair rapor istediler iki sene önce 200 tl kadar para ödedim. iki sene sonrasına kontrol verdiler 10.10.2014 tarihinde bitiyor. tekrar ehliyet için rapor almamı söylediler hastaneye sevk ettiler şimdide hastane raporun yenilenmesi için en az 300 tl istedi, ve yeniden verilen rapor 6 aylık ta olabilirmiş 1 senelikte ne yapacağımı şaşırdım ben bu paraları hep ödeyemem ki hastanede, trafikte kimle görüştüysem haklısın diyorlar ama bu paralarıda ödeyeceksin diyorlar lütfen bu konuda bilgisi olan varsa cevap versin. malulüyetim bittiğinde de yine bu raporlarla ugraşaçam mı....

Başka bir hastaneye gidip insan evladı doktorların olduğu heyet arayacaksınız! Ya da önce ödeyip sonra BİMER'e yazarak geri isteyecek, o da olmazsa dava açacaksınız... Ama bir yöntem de valiliğe gitmek ve oradan yardım istemek! Valilikten aranan heyet doktorları oduna bile ehliyet verir!

Bülent bey cevabın için çok teşekkürler.
Ama ne yazık ki başka hastaneye gidemiyorum. Trafik, İl sağlık müdürlüğüne yazı yazmış onlarda beni sakarya da yaşıyorum diye sakarya eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler, il sağlık müdürlüğüne derdimi anlatamadım ben kocaeli eğitim ve araştırma hastanesinde tedavi görüyorum dedim ama sevk etmediler sakaryada yaşadığım için başka bir şehir e gönderemiyorlarmış bilemiyorum doktor seçme hakkın var deniyor ben buraya gitmek istiyorum buradan rapor almak istiyorum diyorum sevk edemeyiz diyorlar bu konu hakkında bilgin varsa lütfen bana cevap yazarmısın. Selamlar

Ben olsam valiliğe gider şahsen yardım isterdim. Maalesef aşağıdan yukarı değil yukarıdan aşağı çözüm var bu ülkede!

Üst Alt