Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalıklardan %42 raporum var. Ehliyet ve araç alabilir miyim?

kadirbalakan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

iyi günler.bu gün raporum çıktı %20 kalp %25 sindirim sistemi %3 kas iskelet sistemi onaylanmış toplam oranım %42.. rapora 2022 maaşı için başvurdum.raporumda sadece sürekli yazıyor.başka hiç bir seçenek işaretlenmemiş. H sınıfı ehliyet alabilirmiyim ve sıfır bir araba alsam ötv indiriminden muaf tutulurmuyum.

kadirbalakan

Araç kullanmak için bir kısıtlılığınız olmadığı sürece ötv istisnasından yararlanamazsınız.

kadirbalakan
Evet aynen öyle.
Normal manuel bir aracı kullanabiliyorsanız ötv muafiyeti de olmaz.
Bu durumda ancak %90 ve üzeri rapor olursa mümkündür.

Ufukalp

boyum kısa 1.62..manualde pedallara basmakta zorlanıyorum. sonuna kadar basamıyorum.. bunun için heyetin özel donanımlı araç kullanabilir onayını alabilirmiyim

kadirbalakan
Hayır, boyunuz normal.
1.62 boy kesinlikle tertibat gerektirecek seviyede boy kısalığına girmez. Bu boyla manuel aracı çok rahat kullanabilirsiniz.

benyfendi 1.62 kısa mı? cüceler var boyu 1 metre bile olmayan.......

pedallara uzanamıyorum ama. koltuğa otorunca yolu bile zor goruyorum. çok zayıfım 42 kiloyum

kadirbalakan
1.62 boy gayet normaldir ve pedallara da çok kolay ulaşılır, biz de araç kullanıyoruz yani o kadar abartmaya gerek yok.
Koltuğu az ileri alırsınız olur biter :)

Hocam yapma ya benim boy 1.50, rahatlıkla araba kullanıyorum..

Üst Alt