Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalık mı bize engel olan yoksa doktorların yaklaşımları mı?

osman4066

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
12 yıldır psikiyatri hastasıyım 10 tane doktordan sadece birinden memnun kaldım Onu da şimdi mumla arasam bulamıyorum Allah razı olsun görevini layıkıyla yapan bir insandı hatta daha fazlasını da yapıyordu Şimdi değineceğim konu şu hastaneye gidiyorsun doktorla görüşmeye gidiyorsun sanki hasta değilsin de bir suçlu bir yükümlüyle konuşuluyormuş gibi ona muamele ediliyormuş gibi muamele var istirahat söz konusu olduğu zaman herhangi bir şey söz konusu olduğu zaman ona doktor karar veriyor
Peki bizim hasta olarak hiçbir şey talep etme hakkımız yok mu daha önce psikiyatri ile alakalı şikayetler oldu ve Sağlık Bakanlığından aradılar doktorunuzdan memnun musunuz diye anket yaptılar Anlaşılan hiçbir şey değişmemiş doktorlar hastalarına yaklaşırken bence aşırı bir ilgiyle sevgiye saygı çerçevesinde yaklaşmaları gerekir yoksa benim düşüncem bir doktor hastasına ilaçlarını kullanıyor musun sıkıntı var mı Hadi bakalım diye yaklaşıyorsa o doktor sadece maaşının gününü bekliyordur karşısındaki insana bir şey vermiyordur
benim düşüncem Bunlar Hastalık bir engel değildir asıl engel insanlara karşı düşünce ve yaklaşımlarımızdır saygılar selamlar sunarım

@OturanBoğa bir Konu başlığı açtım hocam düşüncelerimi paylaştım beni böyle bir yaklaşım olamaz kalıplaşmış cümleler her teze karşı bir anti tez üretme Hoş geldiniz güle güle tarzı bir yaklaşım hasta olduğumuza şükredelim mi yoksa tersini mi düşünelim bilemedim Allah cümle herkesin darda kalanların yardımcısı olsun Saygılar selamlar

Osman abi ben 25 yıldır bipolarım. Doktorlar muayenede senin bir çok şeye dikkat ediyor. Düşünce içeriği, duygulanım, dış görünüş, konuşma. Sen 1 dakka konuşuyorsun sanıyorsun belki ama o senin psikiyatrik herşeyini kontrol ediyor. Doktorum bana bir kere bağırdı halbuki hiç olumsuz bir şey söylemedim. Bir profesyonel bunu yapıyorsa bunu benim tepkimi ölçmek için yapıyor.

Benim değinmek istediğim konu farklı kardeşim sağ olasın hayırlı günler Ben o evreleri çoktan atlattım

@osman4066

Türkiye de doktorların çoğu halka tepeden bakan, halktan kopuk kimselerdir.

@erbin,

Tedaviyi ilk başladığım sıralarda bir doktorum vardı Allah ondan razı olsun tedavi ilaç şöyle bir kenara Dursun yakınlık kuruyordu hayat dersleri veriyordu hayatıma yön veriyordu resmen şekillendiriyordu ve imkanım olsa onun Yarından ayrılmamak ve onunla beraber vakit geçirmek isterdim durumundaydım Hala da öyleyim Allah ondan razı olsun En azından benim bir kıyas yapmama şu an sebep oldu Ondan sonraki gelenlerle Heme hal olduktan sonra baktım ki o insan sadece bir örnekmiş yoksa herkes benim rahatsızımdan dolayı bana böyle yaklaşıyor görevi icabında böyle yapıyor diye bir düşünceye kapılmak Bence doğru değil psikoloğa 3000 dolar verdikten sonra benim psikolojim gene bozuluyor Misali😉

Derdimin anlatacaggım birde üste para vereceğim ha. Asıl o versin

bence ben bir psikiyatristten çok daha fazla çalışıyorum , ha halen daha az maaş alıyorum ama benim inancım var Allah kimsenin emeğini zayi etmez bence.
dolayısyla çalışmaya devam.

sadece şöyle bir durum olmuştu: onlardan arkadaşlarım da oldu hatta ev arkadaşım da oldu. Ama ben mesela lisede iken sonuçta çok zor koşullar altındaydım.
ve böyle büyüdüm. Şimdi imkan bulduğum için daha fazla çalışıyorum tabiiki.

demek istediğim şey: onlar (en azından benimle aynı dönemdeki doktrlar) evet genellikle üniversiteyi yani tıp kazanmak için daha fazla çalıştılar (ki benim sıralamam da çok düşük değildi)

neyse, ama söylemek istediğim önemli bir iki detay olacak buna dair: başarı sürerlik ister aslında. Ama doktorlar da normal insan aslında.

ve çoğu doktor örneğin lise döneminde benden veya ben gibi zor koşullar yaşamış olanlardan daha imkanlı olanaklı ortama sahiptiler.

Sonrasında ... onlarda normal insanlar olduğundan ve başarı istikrar sürerlik gerektirdğinden... bence çok çalışan farklı alandaki bir personel de bir doktordan daha başarılı veya daha çalışkan olabilir pekala.

konuya atıf: bence benim psikiyatristim de çok çalıştığımı biliyor ben o kişiye (psikiyatriste) sadece başka alanda çalışan bir personel gözüyle yaklaşıyorum. bana göre o kendi işini yapıyor.

elbette işini seven, iyi niyetli ve çalışkan bir psikiyatriste denk gelmek de pskiyatrik bir hasta için de şans veya ne derseniz artık bir nimet vs. olaya biraz böyle bakıyorum.

beni en çok korkutan doktorların bana böyle hastalık olmaz demeleriydi belki de halüsinasyon bu ama öyle bi inandım ki resmen korkuyorum ve cin olduğum düşüncesi ve inancı başlıyor

Her gün en az 150 hastaya bakmak zorunda kalan bir hekim ne yapsın 🤔

Levent kırca Rahmetli bunu güzel anlatmaya çalışmış😁

@OğuzHan112,

Sizin işi 12/13 seansta bitiririz ücret aşağı yukarı 3000 dolar diyen doktor ne yapsın hocam😁

Mesleği bırakıp ticarete atılsın derim..hekimlik çok farklı ve kutsal bir meslektir, herkes yapamaz.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

HAy babana rahmet 👍😇

Günde 150 tane hastaya bakıyorum ben ne yapayım diyen de mesleği bırakması lazım Hocam ben bir umut kapısı diye sizin kapınızı çalıyorum Eğer zoraki yürüyorsa bu iş hiç hoş olmaz bence o da Ticaret yapsın Çünkü buraları bilerek geldi O da şikayet ederse biz kime gidelim Ben sağlığımı kaybetmişim o vaktini harcıyor hangisi daha ağır saygılar selamlar

Yanlış anlaşılmış olabilirim..uykuluyum biraz,soruları farklı bir yerden yorumlamışsam affola,

Ben ne doktoru nede hastayı sorgulamıyorum,hasta çok doktor az,onu demek istiyorum.

Her hastaya 5 dakika düşmüyor,3-4 dakikalık muayeneden ne beklenir.

Bazı hastaları daha içeri girerken anlarsın neyi var,fakat ciddi ve şüphe gerektiren hastalar için muayene zamanı bu kadar kısa olmamalı..kısa olmaması için de hekim sayısı fazla olmalı.. maalesef hekim az hasta çok.. işin özü bu.

@osman4066,

@OğuzHan112,
Eyvallah abimiz👋

@OturanBoğa geçen forumların birinde dikkatimi çekti üyelerden birisi hitap ederken oturan boğa abi diye hitap etmişti aklımda kalmış Utanmaz herifler abime neler söylüyorlar😁👍😇👋

Engelli bireylere buna zaten olmuş olan diye düşünüp bunu hastasına hissettiren hekimlerde var. Ben hissettigimde çok rahatsız oluyorum. Üzülüyorum da İşini gerçekten severek yapan yaptıgı işin hakkını veren hekimlerde var. Severek yapmakmı yoksa insana faydalı olmak mı artık hangisi denirse.

@osman4066

@CORTU,
Hocam sana şöyle söyleyeyim ben vallahi İlk doktorum tanıştım sıkıntılarımı anlattım öyle bir yaklaşımı vardı ki espriyi gırgır şamata ciddi olunduğu zaman hayatta yol gösterme yapılabilecek şeyleri söylemeye yönlendirme Aklına ne gelirse her şey sadece İlaç değil aradan aşağı yukarı 10 yıl geçti İnan nerede olduğunu bilsem yanına gideceğim o kadar Hala unutamadım bir insana bu kadar mı tesir eder dokunur böyle bir insanla karşılaştım ben ondan sonrakiler maalesef hayal kırıklığı oldu insandan insana fark var Hayırlı geceler

psikiyatristle terapisti karıştırıyorsunuz.hastane de gittiğiniz bütün doktorlar psikiyatristtir.devlet hastanelerinin bünyelerinde psikolog ve terapist sadece trsm bünyesinde olur.bence trsm ye kaydolup terapistle görüşmelisiniz.psikiyatristin görevi semptomlarınızın ağırlığına göre ilaç yazmaktır,başka bir görevi yoktur.ayrıca doktor doktordur.halkın içinden kopup gelmiş yarı deli manyak doktorları bana üstten bakan ama doğru tedavi uygulayan doktora niye tercih edeyim.evet o gerzek şahıstan bahsediyorum bu arada.yerli ve milli anayasa mahkemesi isteyen gerzerkler yerli ve milli tansiyon değerleri ve ekg değerleri olan doktorlara gitsin.benim hiçbir sorunum olmaz bu kişilerle ama bana bu tür yarı deli doktorların bakmasına müsaade etmem hiçbir zaman için.tıp bilimi filozofi ideoloji malzemesi yapılamaz.bu en son yapanlar nazilerdi bunu da hatırlatırım.bu arada ne akp liyim ne de chp liyim.public (halk )denen acayip yaratıktan olabildiğince uzak durmaya çalışan bir birey!im

Son düzenleme:
Son yatışım da iğne kullanmadığımdan dolayı psikoza girdim. Hastanede 2 haftada kendime geldim. 1 hapım vardı 4 yıl kullandım ona ilave 3 tane hap daha yazıldı. Ailem kullanacaksın diye ısrar etti kullanmam dedim. İzmir de Seferihisar devlet hastanesinde doktor vardı eniştem gidelim konuşalım dedi. Gittim adam eski ilacıma çevirdi diğerlerini kaldırdı. Bir doktora bağlı kalmayın kişi az çok kendini bilir. Faydasını görmediğiniz şeyi değiştirin. Bazı doktorlar çok ilaç yazıyor.

Bi doktora gitmiştim, 8 tane ilaç vermişti
başka Bi doktora gitmiştim, ilaç vermemişti
En son da bi doktora gitmiştim 1 ilaç vermişti ve onu kullanıyorum

Uzun süre aynı doktora gitmek önemli. Klişe olacak ama hastalık yoktur hasta vardır. Doktor seni tanımalı.
Yine doktora güvenmiyorsan yüzde 45 yüzde 50 olan tedavi için gerekli plasebo etkisini alamıyorsun demek.

Çok yan etki yaşadım doktorlar 7 yıl değişmediler ilacı daha ne anlatayım bende özele başladım allah yardım eder inşallah düzelirim 7 yılım gitti ne zevk alıyorum ne bişey.

Dr ölüme care bulamaz,, bulsaydı anası babası yanında olurdu

Ben dün antipsikotik iğneyi vurdurdum
Bugün kavgadan kaçan, tartışmak istemeyen, çekinen ve daha az kelime kullanarak konuşan biri oldum

Üst Alt