Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakim aracın satışına izin vermezse ödediğim ÖTV'yi geri alabilir miyim?

s3mp4t1c

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
4.ayda engelli aracı aldık,kuzenimin adına ama sımdı satmak istiyorum
Önce emniyete gittim evrak işlemlerini halletim ordan yazı alıp vergı daişresine geldım ÖTV yi ödedim geri yazı alıp emniyete gittim aracın uzerındeki şeyh düşürüldü bu kağıtı alıp noterden satışını yapın dedi .Notere gittim satısım olmadı ek karar istediler arac satısı ıcın , mahkemeye gıttım ek karar ıcın dılekce verdım beklıyorum , Katipler cok sacma bısıler dedı aracın satısında para engelli kisinin üstüne yatacak ve herhangi bir harcamada mahkemede durmadan dılekce vermemız gerektıgını soyledır. su an kafam cok karısık , engelli kisi hiç bir maddi bisi vermediki.bu arada vasiyi ise teyzem oda hıc bır katkıda bulunmadı.EK karar cıkınca dırek gıdıp satısını üstüme alacagım her hangi bir borcu harcıyoktur dıye belgem var.Neden ceza yıyecemkı bosuna?

+Hakim Satısını istemezse satısıda yapılmıyormus,suan ne yapacagımı bilemiyorum
Eğer hakim redderse benim Vergi dairesine ödedğim ÖTV yi geri alacabilecekmiyim ?

Eğer istenilenleri yerine getirdiyseniz hakim neden red kararı versinki?

Şimdi hakim size aracın satılabileceğine dair karar verecek ve aracı satacaksınız ve bedelinide engellinin adına açılan hesaba yatıracaksınız. Bu hesaptan para çekme yetkisi sadece engellinin vasisidir. Tabiki eğer engelli zihinsel engelli ise.

selamlar

Ama vasisine zaten ben vermısım büyük miktar meblayı nasıl olacak bu iş hesabına yatırıp hemen cekip alabilirmiyim acaba ?

üç kuruş kar edeyim derken düştüğün duruma bak, bu almış olduğun araç engelli kuzeninin kullanımı içinmi alındı, yoksa sen ötv ödemeden sıfır arabaya binmen içinmi alındı.
evet her şey vasinin elinde ve hakimin elinde, hakim soracak şimdi vasiye, neden aldın nede satıyorsun diye.o ne cevap verecek, hakim bey arabayı biz almadık, arabaya biz para vermedikmi diyecek.o engelli kuzeninin bundan sonraki hayatında aldığı ve sattığı herşey kayıt altında olacak ve vasi bunun hesabını verecek.
bu öyle çocuk oyuncağı değil, işin zor,

E bu araç engelli aracından normal araca cevrıldı vergısı ödendi borcu harcı yok ruhsatta sadece yazısı yazıyor zamanında alındı 3.hısma kadar kullanılıyor dıye vasisinin izni ile alındı araba satıcıları satmak için 4 dönüyor bizde güvendik aldık , hakim sorsun borcu var dağıtacak bu engelli kuzenımın adına kredı kullanılıp araç falan alınmadaki ötv den yararlanılarak alındı ama sımdı ötv borcu harcı odendı mahkeme ısını emnıyet bıle demedı dırek gıt satısını al dedıler

Engelli araç satışından sonraki işlem

Araç satısı için hakim onay verdi aracın üzeirnde seyh kalktı ama hakım paranın kısıtlı engelli adına yatırılmasına karar verdi sadece vasi para cekebilirmis.
Acaba paranın hepsını geri alma durumu varmı yoksa belirli bir limit koyarlar mı ?

Parayı çekerken de limit koyar genelde hakim...

Üst Alt