Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem heyetine gitmesem ne olur?

cihan7999

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

TİP 2 DİABET HASTASIYIM, ERKEN EMEKLİ OLMAK İÇİN;
Benim Göztepe sgk'da 2 yıl süreli %37 Rapor verildi,
İl Sağlık'a itiraz'a gittim 2. hastahane Haydarpaşa'ya gönderiler,
ordan süresiz % 40 verdiler! il sağlık bu sefer hakem heyeti için
Şişli hamidiye eftal'a gönderdi. AMA 6 ay sonra'ya gün veriyorlar!

Sorum şu: Haydarpaşa'nın verdiği %40'lık rapor'umu aldım bende!
hakem heyete gitmesem sorun olur mu? teşekkürler.

NOT: (Bu raporum'la ücretsiz ulaşım ve sosyal politika'lara bağlı beyaz kartı aldım)

Son düzenleme:
Önceki rapora itirazınız sonucu il sağlık müdürlüğünün sevkiyle aldığınız 2.raporun sonucu birinci ile farklılık gösterdiğinde o raporun resmen bir hükmü yoktur, bağımsız olarak alınmış bir rapor değildir. İki raporun çelişmesi 3. defa bir hakem hastaneye sevkinizi gerektirir, ve bu hastanenin vereceği karar kesin olarak kabul edilir.

Raporu ne icin kullanacaginiz onemli. Benimde oyle oldu itiraz ettim ve sinava girmek icin alacagim dedim il sagliktaki memur maas yada baska bisey icin kullanmayacaksan hakeme gondermeyecegiz dedi sagolsun. Bende sinav icin basvurumu yaptim zaman kisitli oldugu icin boyle bir kolaylik yaptilar kanaatimce

%37 çıkan ilk raporu da vergi indirimi amaçlı almışsanız ve yeterli oran çıkmadığı için il sağlık müdürlüğüne başvurmuşsanız 2. hastaneden verilen raporla vergi indirimi alamamanız gerekiyordu, biraz ayrıntı verir misiniz?
İlk rapor ne içindi, sevkli mi gittiniz vs gibi.

Şuan için bir sıkıntı çıkmamış olabilir. Çünkü kurumlar arası rapor belge alışverişi oluyor bu da uzun bir zaman alıyor. Emeklilik için ilerde herhangi bir sıkıntı çıkmaması için mutlaka hakeme de gitmenizi öneririm tabi yinede size kalmiş bir şey

Ufukalp

Göztepe sgk Hastahaneye sosyal haklar diye başvurdum,
%37 verdi ilsağlığa gittim niçin istiyorsunuz dedi, sosyal işlemeler ve erken emeklilik için dedim.
haydarpaşa %40 verdi 1 ay sonra gittim aldım hastaneden, ankaraya yolladım vergi indirimi aldım.
şimdi emeklilik için vereceğim.

arpenik20

Tabikii gidicem, daha çok var. 6 ay var!

İnşaallah bir sorun çıkmaz ama benim aklım almadı bu şekilde bir vergi indirimini, sonuçta 2. raporunuz bağımsız bir rapor değil, itirazınız üzerine sevkli aldığınız bir rapor ve ilk raporla çelişkili olduğunda vergi indirimi için bir hükmü olmaması gerekiyor.

Ufukalp

TEK KALEMDE NET ANLATAYIM SİZE:

İşyerinden sevk aldım fatih vd'ye gittim hastahaneye sevk ettiler.
gittim girdim %37 çıktı ankaradan da olumsuz geldi! bu sefer
ilsağlğa gittim. niçin itiraz ediyorsunuz dedi. Sosyal hklar ve erken emeklilik dedim.
haydarpaşa'ya gittim %40 süresiz verdi. bende o arada 3. hastahane için şişli eftal'a gün aldım
6 ay sonraya verdi! 1 ay sonra haydarpaşaya gittim raporumu istedim verdiler.
Ücretsiz ulaşım ve sosyal politakalar beyaz kartıaldım! sonra vergi indirimi için yine
fatih'e gittim verdim ankaradan 10 gün önce onaylı geldi! şimdide emeklilik için vericem
!

Siz o raporu bağımsız almış gibi alıp vermişsiniz gibi işlem yapılmışa benziyor. Sonraki süreçte neler olur, pardon yanlışlık olmuş denme olasılığı nedir emin değilim, tek bildiğim normal prosedür bu değil.
Ben bu şekilde biliyorum, başka arkadaşlar da görüş bildirirler bakalım.

Ufukalp

peki ben il sağlığa 6 ay oldu gidip itiraz edeli..
ilsağlığa gidip başvuru işlemimi iptal etsem nolur. Olabilr mi?

İl sağlıkta itirazınızı geri çekseniz de o rapor benim fikrime göre resmiyet kazanmaz, o raporu il sağlığa itiraz sonucu sevkle aldınız ve o rapor itirazınızın nihai sonucu değil.
Bu arada şunu da belirteyim, bu yazdıklarım benim bildiklerim ve fikirlerim ışığında yaptığım yorumlardır sadece, kesin bu demiyorum.

Sonuçta vergi dairesi hastahane teyit edip araştırıp onayliyor! Bir sorun olacağını zanetmiyorum. Ama yinede gidin 3.hastahaneye de girin. Ne kaybedersiniz?

Üst Alt