Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyetle araç kiralayıp radara düştüm ceza yedim. Araç kiralamak yasak mı?

Turkdeaf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben işitme ve konuşma engelliler benim ehliyet sınıf h kullanıyorum 5 ay önce hatirlamadıgımda bursa çarşamba ilçesinde dukkandaki araç kira şikretinde araçin markasi fiat punto otomatik vitesi kiralandim ertesi gun inegölü karayolunu gidiyordum biraz hız siniri geçtiken sonra trafik polisi bizi durdurdu polis bana ruhsat ve ehliyet göster dedi.

verdim radar hız sinir 123 geçtiğinden ihlal ettim cezasi 154 tl yazdidiğimda kabul ettim ve polis bana bu aracin kim diye sordu şikretin araç kira aldim polis tekrar sordu bu aracin arkasi cam bagajin üzerinde işitme engelliler amblemi takılmadıgından ve araçin sahibi kullanmak cezasi 240 tl toplam 350 tl gibi.

Trafik polis bana dedi ki şikretinin araç sahibi kullanmak ve başkası araçin ödünç kullanmak yasak trafik kanunu olduğunu söyledi.

en kisa zamanında ceza makbuzu ödedikten sonra sorun yok sandım 5 ay sonra SGK primi öğrenmek için ptt şifre almaya gittim ertesi gun internet açtım vergi borcumum merak etmek tıkladım bir trafik cezası borcu çıktı şaşırdım 1 kez yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanmak cezasi 600 tl geçikme faiz 120 tl ödenmesini gerekiyor ben çok şok oldum hayatım karardır. ama uyarı zafrini hiç gelmedi bana uyarı gelmedi şaşırdım hemen vergi daire gittim benim borcumu varmıs neler oluyor her sey anlattım vergi memur bana kagıt verdi baktım okudum benım iş yerinde adres tam doğru ama iş firma yazmamıs şaşırdım böyle bana hale geldi benım haberım yok neden faiz yapıyor vergi memur yardımcı olmayacakmiş mahkemeye basvurması gerekıyor hepsi bana çok agır veriyor her sey zorladım.

Trafik kanunu internet araştirdim diyo ki ehliyet sınıf h göre araça kendine ait gerekiyor başka araç kullanmak yasak kiralamak ve ödünç yasak. çok şaşırdım bu neyi yasaklanıyor herkese insanlar ehliyet b göre serbest gezıyor mutlu oluyor ben mutlusuz ve tat yok

eger yeni sifir araç almak ötv kabullenmıyor 95% gerekıyormuş bende rapor 67% ne yapalım o zaman bana neden yasak ?

[FONT=lucida grande]
ne kadar büyük bir haksızlık bu kanunların değişmesi için ne yapmalıyız ne kadar büyük bir haksızlık? yeni kanun tasarı çıkması için ne yapmalıyız?
[/FONT]

'H' Sınıfı ehliyet sahibisiniz ve normal araç kiralamışsınız.Birincisi 'H' Sınıfı ehliyet sahibi kişiler sadece kendilerine tahsis edilen araçları kullanabilirler,onun haricinde başka bir aracı kullanmanız yasaktır.Ehliyetinizin yetersiz kaldığı aracı kullandığınız için 600tl ceza kesilmiş,bu sadece size mahsus bir şey değil,örnek 'B' Sınıfı ehliyet sahibi kişilerde büyük araç kullanamazlar kullanırlarsa onlarda ceza yerler.Ceza size ulaşmamış o konuda bir şey diyemem,siz dua edin bunu yıllar sonra öğrenmediniz,o zaman gecikme faizi 120tl değil daha çok olurdu.
ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz sonuçta 'H' Sınıfı sürücü belgeniz var.Size kim dedi ÖTV'den faydalanılması için %95 rapor gerekli diye?? Böyle bir şey yok.Engelli aracı almak isterseniz buna hakkınız var

Vakko teşekkür ederim herkese işitme engelliler bi ötv indirim faydamıyorlar biz ve herkese işitme aynı raporu oran 67% veriyor araç vergi muaf rapor 90% mecburmuş biz hastane gittik araç vergi muaf raporu ötv indirim istedim söyledim kabul etmiyor sebeb neymiş bilmiyorum hep sene sokak proesto edıyordu bir şey yaramiyor işitme engelliler vermiyorlar ayak sakat ve sol sakat gibi veriyorlar biz sakat değil işitme engelliler vucutu sağlam bile vermez sen bir şey bilmiyorsun ve duymamiş :]

bu konuyu en iyi yönetici Bülent Küçükaslan bey bilir,yazıyı okuyup yorumlarsa hepimiz yararlanmış oluruz...

herkese sakat göre ötv indirim verir işitme engelliler bile vermez ben hep tercübeli biliyorum bülent kucukaslan bir şey yapabileceği sanmıyorum kader neyse teşekkür ederim yine sağolsun.

Durun durun, büyük bir yanlışlık var. İşitme engelliler istisnasız tüm araçları kullanabilirler. Yapmaları gereken tek şey, aracın arkasına işitme engelli olduklarını gösteren bir stiker yapıştırmaktır. Bunu yapıştırdığınız sürece her aracı kullanabilirsiniz.

Üst Alt