Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle ağır vasıta sürülebiliyor mu?

Ender Analan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hayırlı aksamlar adım ender geçirdiğim trafik kazası neticesinde %60 engelli oldum. Merak ettiğim konu h Sınıfı ağır vasıta (d) ehliyet alabiliyor mu? Kaza öncesi tır şoförü olarak hayatımı idame ettiriyordum. e d a2 sınıfı ehliyetim var

(H) sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, engelliklerine uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2800 cm3 aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da kullanılabileceği, Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayeneleri ile ilgili yönetmelik ile hangi sağlık durumuna göre kimlerin Ticari araç kullanıp kullanmayacağı belirtilmiştir

Üst Alt