Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Evrenos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sayın Oturanboga bir yazınızda 'H' sınıfı arac kuLLanmak deLi gömLegi giymek gibi demiştiniz. Ben şuan Tereddütte kaLdım. Bu Konuyu biraz acabiLirmisiniz? Ne tür dezavantajLarı Var. Ve varsada Ne gibi avantajLarı. SaygıLar iyi ÇalışmaLar.

H sınıfı ehliyetin olması durumunda tek avantajınız,ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanmanızdır.Dezavantajlarına gelince;
1)H sınıfı ehliyete sahip sürücü kendi aracı dışında kimsenin aracını kullanamaz.
2)H sınıfı ehliyete sahip kişinin akrabaları,engelli ölüm derecesinde hasta olsa bile,engellinin aracını kullanamaz.
3)Otomatik vitesli araç kullanabilir Ehliyeti olanların dışında,Aracın Plakası mutlaka ama mutlaka engelli plakası olmak zorunda.
En önemli 3 nedeni yazdım.

Otomatik vitesli araç kullanabilir Ehliyeti olanlar ÖTV.MTV indiriminden faydaLanabiLiyormu? ve Bu doğruLtuda raporun ne şekiLde yazıLması Lazım?

Ötv ve MTV muafiyetinden yararlanamıyorlar.Sağlık Kurulu raporuna otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazıldıktan sonra,Trafiğe gidip ibareyi Ehliyetinize yazdırıyorsunuz.

ilginize tşk ederim.. otomatik vites + sağ ayagı kuLLanmamı gerektirmicek aparat takıLsa bir sorun teşkiL edermi ÖTV.MTV indiriminde? yani anLatmak istedigim Şu.. ''Sağ ayağını kullanmasını gerektirmeyecek özel donanıma sahip aracı kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi alabilir'' ibareLi bir Rapor aLdıgımızda anLadıgım Kadarı iLe ÖTV.MTV muaf oLuyor. Bu durumda aracı otomatik vites veya düz aLmak bir sorun teşkiL etmez sanırım. doğrumu anLamışım?

Sağlık kurulu raporu ile aparat takıldıkdan sonra hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.Hem ÖTV indiriminden hemde MTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

arkadasLAr cok fazLa soru soruyorum Kusuruma bakmayın ama buLundugum böLgede ne KursLar ne hastane nede emniyetten tam biLgi aLamıyorum onlarından cok fazLa biLgisi yok. Şunu net anLamak istiyorum. devLet hastanesinden aLıcagım Rapora ''Sağ ayağını kullanmasını gerektirmeyecek özel donanıma sahip aracı kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi alabilir'' ibaresi yazıLdıktan sonra. sakatlık derecesinin önemi oLuyormu. %90 veya %90 üstü. ÖTV.MTV'ye engeLmi bu rapordaki sakatlık Derecesi:? Şimdiden Çok Tşk ederim Hakkınızı heLaL edin

merhaba benim bir soru olacaktı ben obsesif kompulsif hastasyım askerden çürük aldım şimdi b sınıfı ehliyetimi h sınıfı ehliyete cevirmek istiyorum bu mümkün mü obsesif kompulsif hastalara h sınıfı ehliyet verirler mi teşekkürler

Alican, bu değişikliğin sağlayacağı hiç bir avantaj yok. Aksine, hem H sınıfı sürücü belgesi alsan bişe hiç bir işine yaramaz, hem de o süreçte sağlık kurulu çıkıp "sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olamazsınız" deyip var olan B sınıfı ehliyetinize de el koyabilir.
Hiç bulaşmayın.

abi ben ötvsiz arac almanın peşindeyim o yüzden ugrasıyorum :)

peki verirler mi abi sizce hastanede birde tanıdıgım var oda yardımcı olabilir biliyorsunuz burası türkiye tanıdık olmadan olmuyor bazı seyler

Yok Alican, araç alımında hiç bir şekilde avantajdan yararlanamazsın. Aklından bile geçirme :)

Üst Alt