Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimle babam adına olan aracı kullanabilir miyim?

Fuat0202

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar değerli büyüklerim.

Ben 18 yaşında işitme engelli h sınıfı olan biriyim. sağ kulagım 53 db sol kulağım ise 49 db. Babamın adına araç almak istiyorum ve onu ben sürmek istiyorum. h sınıfı ehliyetimde otomatik araba sürebilir vardır ve otomatik araba almayı düşünüyoruz. Ama benim merak ettiğim internette gezerken engelli birinin arabasını sürmek için b sınıfı ehliyet gereklidir diye gördüm bu doğru mu? Babamın adına süremiyecekmiyim?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Ortopedik olmadığı için rahatsızlığınız sorun olmaz, H ile de sürebilirsiniz babanızın aracını. Ancak babanızın rapor oranının % 90 olması gerekir onun adına araç alabilmeniz için.

Babamın raporu %92 0 bir araç almayı düşünüyorum ama abilerim her hangi bir hak idda etmesin diye ne yapabilirim? Yani sadece araç benim ve babamın üstüne olsun istiyorum.

hiç bir şey yapamazsınız, kanuni mirasçıları babanız vefat ederse hak sahibi olurlar, sadece kendi rızalarıyla araba üzerindeki haklarından vazgeçerlerse o zaman araba senin olur,
araç senin üzerine olamaz, babanın üzerine olacaktır.engelli kimse araç onun üzerine olmak zorundadır

kazazede;

Anladım. Benim demek istediğim babam vefat ederse arabanın bana kalması için ne yapabilirim diye sormak istemiştim ama böyle yazmayı unutmuşum. O zaman h sınıfı ehliyetim olduğu halde babamın adına kayıtlı olan arabayı sürebilme hakkım vardır değil mi?

evet babanın üzerine olan arabayı sürme hakkın var , işitme engelli olduğun için görünür yere kulak stikeri yapıştırır kullanırsın,baban vefat ederse arabanın sana kalması için hiç bir şey yapamazsın, diğer mirasçılar haklarından vazgeçerse araba senin olur,​

kazazede;

Çok yardımcı oldunuz bana teşekkür ederim. Bu arada babamın ehliyeti yoktur bundan dolayı her hangi bir sıkıntı çıkar mı?

herhangi bir sıkıntı çıkmaz , kazasız belasız kullan,

kazazede;
Yardımlarınız için içtenlikle teşekkürler.

Üst Alt