Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi değiştirmek için alacağım rapor önceki raporuma zarar verir mi?

Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben h sınıfı ehliyetim var değiştirmek için rapor alaçam peki bu raporda engelli oranı varmı rapor ucretlimi bide benim şu an var olan engelli raporumu etkilermi yeni rapor birde indirimli araç alman için bu rapora kodmu yazılması lazım

Palio şekeli ortapedik sağa sol ayak yüzde 47

Sağa Ayağım 6 santim kısa ve her iki ayakta güçsüzlük var

1.Takip edeceğin yol Aile hekimi,Uzman dok,İl sağlık kurulu,Emniyet.Ayrıntı Ailehekimine giderken 1 ad resimle gidecen.

2.Gideceğin uzman doktor başı 50 TL.Bu raporda engel oranı verilmemektedir.Diyer oranlı raporunu etkilemez.

imdatusta

H ehliyetler 5 yıl daha geçerli bunun için masraf yapmayın.Maliye 2016 vergi mevzuat bilgilerini okursanız orada da yazdığını göreceksiniz. Gereksiz masraf yapmış olursunuz.

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu işlemleri;

1- SAĞLIK OCAĞI İŞLEMLERİ

Aile Hekimine gideceksin ehliyet için rapor almam gerekir diyeceksiniz, o sizi ilgili bölümlere sevk edecek (biyometrik fotoğraf yanınızda olmalı orada verilen forma yapıştırılıp aile hekiminiz tarafından imzalanıp mühürleniyor)

2- HASTANE İŞLEMLERİ

Hastanede doktor kağıdı dolduruyor film tahlil ne yapılması gerekiyorsa yaptırıyor ona göre 1. Grup Ehliyet alır yazıyor. Burada Devlet hastanesinde her bölüm için 50 TL alıyor, Eğitim Araştırma Hastaneleri ise her branş için 75 TL alıyor mesela Aile Hekiminiz Göz ve Ortopedi iki bölüme sevk etti ise Devlet Hastanesinde 100 TL alınırken Eğitim Araştırma Hastanesinde ise 150 TL alınmaktadır bu yüzden Devlet Hastaneleri daha avantajlıdır.

3- İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ İŞLEMLER

İl Sağlık müdürlüğüne doktorların doldurduğu kağıdı veriyorsunuz oradaki görevli memur heyet günü haber vermek için numaranızı alıyor,

4- HEYET İŞLEMLERİ

Heyetin toplandığı gün giriyorsunuz orada ilgili doktor tüm heyetin önünde araç sürümü için uygun musunuz uygun değil misiniz kontrol ediyor ve engel durumuna göre gerekli kodları yazıyorlar.

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu için son olarak;

Bir iki gün sonra İl Sağlık Müdürlüğünden İl Trafik tecile vereceğiniz raporunuz hazır gelin alınız deniliyor.

Alıntı

Bugün emniyete ehliyet yenileme için evraklarımı teslim ettim ancak sürücü sağlık raporunun aslını istediler ve aldılar. Normal bir durum değilmi?
Aslı gibidir veriyim dedim aslını olması gerekiyormuş

Arkadaşlar bu ehliyet için alınacak raporla aynı zamanda ÖTV indirimmindende faydalanabiliyormuyuz

Alamassın yeniden devlet hastanesinden oranlı oranlı rapor alman gerekir.

Son düzenleme:
H sinifi ehliyetimi yenisi ile degistirdim.1 adet foto ile aile hekimine gittim.oda beni norolojiye sevk etti.aldigim raporla 13+2 tl yatirdiktan sonra emniyete gidip ehliyet icin basvuru yaptim.postayla elime bugun ulasti..ehliyette b sinifi yaziyor.kullanim suresi 10 yil.engellilik durumunu trafikteki polis sisteme kayit ediyor.

imdatusta

1.Engelli durum bildirir raporu içinde özel tertibat araç kullanmalı yazmalı+2.Engelli Sürücü olur raporu alınmalı tertibat gerektiren hareket ettirmeyi sağlayan kodu yazılmalı.
Sıra ile yapmalısın.

Üst Alt