Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi aldım. Araç almak için ne yapmalıyım?

selcuk537

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm abi ben H ehliyetimi yeni aldım simdi araba almak icin neler yapmam gerekir abi bu bılgıde aydınlatırmısın beni ıyce cvb nı beklıyorum sizden

mrb oturan boga ben ehlıyetimi yenı aldım simdi ben araba almak için ne yapmam gerekir

yurt dışındanmı almam mantıklı yoksa türkıyeden mi

selcuk537,
yurtiçinden almak daha avantajlıdır..
yurt içi:
1- Araç 5 yıl sonra vergisiz şekilde satılabilir
2- Aracın plakasında sakat damgası olmaz
3- Araç araç sahibi dışında H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler tarafından da kullanılabilir. Ayrıca % 90 ve üzerinde raporla alınmışsa, aracı kimlerin kullanabileceğine dair hiç bir kısıtllama yok.
4- Sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar ile % 90 ve üzeri raporlu kişi adına üzerinde hiç bir donanım bulunmayan araç vergi avantajı ile satın alınabilir.
5- Alım her ilden gerçekleşebilir

yurt dışı:
1- Araç ancak 10 yıl sonra vergisiz şekilde satılabilir
2- Aracın plakasında sakat damgası olmaz
3- Araç araç sahibi ya da 3. dereceye kadar yakınları dışındakiiler tarafından kullanılamaz.
4- Üzerinde özel donanım bulunmayan araç vergi avantajı ile satın alınamaz.
5- Alımancak Ankara Naklihane'den gerçekleşir. Raporlu kişinin Ankara'da heyete girmesi şart.
6- Alım için aracı kullanmak gerekir çoğunlukla. Güvenilir aracı bulmak her zaman risktir. Gelecek aracın sicili ve aracının hukuki temizliği önceden kestirilmesi zor bir bilgidir.

tesekkürler kkelebekk bılgılendirdigin icin bu acıklaman daha ıyı oldu sanırım ben türkiyeden alıyım en ıyısı saol

Üst Alt