Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyetim var. Özel tertibat şart mı?

Nurkan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Önümüzdeki günlerde sıfır araç almayı düşünüyorum. H sınıfı ehliyetim var ve üzerinde " özel tertibatlı araç ve Otomatik vites kullanır" ibaresi mevcut.

Otomatik vitesi rahatlıkla kullanıyorum. Arabayı alacağım bayii ile telefonda görüştüm, özel tertibat taktırmanız gerekiyor diyor. Ehliyette yer alan otomatik vites kullanır ifadesi ÖTV siz araç almak için yeterli olmuyormu ? Şuanda aktif olarak otomatik vites arabamı kullanıyorum zaten.

Yardımcı olacak arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Engeliniz sol alt ekstremiteden değilse donanımlı kullanmak zorundasınız...

Peki ben yıllardır, doğrudan otomatik vites kullanıyorum. Ve defalarca trafikde denetlemeye tabi tutuldum, araçta tertibat olmadığından dolayı sıkıntı çıkmadı, bu sadece ÖTV siz araç alımı içinmi geçerlidir ?

Hareket kısıtlılığı sağ ayak ya da sağ elde ise, raporda özel donanım ibaresi var ise, üzerinde özel donanım buunmayan aracı kullanmak yasal değil. Kontrollerde görevlilerin gözünden kaçabilir, ama olası bir kazada kasko ve trafik kanunu açısından % 100 suçlu ve sorumlu duruma düşersiniz.

Üst Alt