Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kadir27

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben kas hastasıyım ve ötvsiz otomobil yani araç almak istiyorum

yeni rapor aldım hastaneden raporumda yazan şu herediter polinöropati+ quadriparazi her iki alt ekstremite %40 ve her iki ÜST ekstremite %40 hastanın özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanması uygundur+elle kullanabileceği özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanması uygundur yazıyor.1 yıl sonrada kontrole gelmesi uygundur

bu durumda iken ötv siz araç alabilirmiyim rapor oranımda yüzde 64 lütfen yardım

parapleji27 kardeşim çok tşkler yani senin dedigine göre alabilirim kafam çok karışık bu durumda iken ötvden muaf olup aracımı alabilirmiyim eminsin değilmi..

'' hastanın özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanması uygundur+elle kullanabileceği özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanması uygundur yazıyor.'' eğer raporunda bu ibare varsa (zaten vardır) kesin ötv indirimli alırsın. maliyenin istediği budur. şimdiden hayırlı olsun. bende buna benzer raporla aldım.

parapleji kardeşim çok ama çok teşekkür ederim inşallah maliyede bir sorun çıkarmaz inşallah ama yılda 1 kontrol şartı ile verdiler raporumu

arkadaşlar raporum onaylandı 29.08.2013 tarihinde onaylandı gelip aracıma bakıldı daha maliyeden halen onay raporum çıkmamış kaç gün sürüyor bilgisi olan varmı bu konu hakkında

bende iki hafta önce araç aldım. maliye raporu kabul ettikten üç dört gün sonra tüm işlemler bitmişti.

H sınıfı ehliyetim var ÖTV,siz ARAÇ ALACAKTIM RAPORUMU KABUL ETMEDİİİİ.....

[FONT=Verdana]vergi dairesi raporumu kabul etmedi.ötvden faydalanamazsın dediler.ne yapmam lazım bu haksızlık karşısında allah için yardımcı olunuz bana lütfen [/FONT]:(:(:(

bülent abi senin bu konu hakkında ilgini almak istiyorum lütfen yardım et.....

aldığın raporla kabul edilmemesi için hiç bir sebep yoktur yazılı olarak kabul etmemelerinin sebebini isteseydin o zaman kanuni haklarını arardın

Hocam acaba vergi dairesine başvururken neler götürdünüz yanınızda rapor dışında , cevap yazarsanız sevinirim.

raporum ve ehliyet fotokopisini.

bilgeadam raporum süreli oldugu için kabul edilmemiş neden yani yılda 1 kontrol oldugu için..

bülent abi bu konu hakkında senin bilgini almak istiyorum lütfen yardımcı ol bana lütfennnnnnnn

Raporun süreli olması araç alımına mani sayılamaz. Bu konuda gelirler idaresi başkanlığı'NIn çık net bir özelgesi var:

Buna göre, sakatlık derecesi % 90 ve daha fazla olan malul ve engellilerin ÖTV istisnasından yaralanabilme şartlarında, araçların ilk iktisabında yetkili sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık kurulu raporunun araç ticareti yapanlar tarafından, vergi dairesine verilecek 2A numaralı ÖTV beyannamesine eklenmesinin yeterli olacağı belirtilerek raporun süresi ile ilgili bir şart bulunmadığından, süresi 2 yıl olan söz konusu raporunuzun geçerlilik süresi içinde ÖTV istisnasından faydalanmanız mümkün bulunmaktadır.

Özelgenin tamamı için buraya tıklayabilirsiniz

bülent abi çok tşk ediyorum bilgin için, ne demek isteğini anladım,yani senin dediğine göre ötv indirimli araç alabilirim değilmi raporum bu durumda iken doğrumu.CEVAP YAZARSAN SEVİNİRİM. saygılar,sevgiler

bülent abi sana ve bilgi veren arkadaşlara çok ama çok teşekkür ediyorum.:)

merhaba sayın arkadaşlar ve bülent abi, raporumu maliye onaylamadı ötv indirimli araç alamazsın dediler nedeni ise her iki üst ekstremite bozuklugu %40 hafif--orta yürüme bozukluğu % 40 hastanın elle kullanabilecegi özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir diye raporumda mevcut ama maliye ötvden faydalanamazsın dedi sence ne yapılmalı bu konu üzerinde..lütfen yardım ederseniz sevinirim.

bülent abi söyledim bana dedilerki %40 el %40 da ayaklar bu aracı kim kullanacak dedi ben kullanacagım dedim yok olmaz dedi sen her iki elde problem var%40 her iki ayaktada problem var dedi %40 ötv den faydalanamazsın dedi abi bende bimer dilekçemi yazdım sence dogru yapmışmıyım abi senin görüşün nedir..

bimer ne kadar iş görecek bilemiyorum... Sana "bu rapor olmaz" dediklerinde buna dair resmi bir yazı alıp karara karşı dava açsan sanki daha iyi olur.

bülent abi. onuda yapıcam ama şunuda bilsinler bu ülkede engellilere iyi bakıyoruz demesin bu devlet, bimere dilekçemi yazdım abi en son gidilen yer burası ( [FONT=Lucida Sans Unicode]ÖTV-2 MD.(2-3-4 SAYILI LİSTE)(52..))). artık ne oluyorsa alllaha havale ediyorum onları peki abi..ben 2.el araç alabilirmiyim bu durumda ötvden faydalanamadım 2.el araç alabilirmiyim ve ne yapmam lazım alırsamda..[/FONT]

H sınıfı sürücü belgesi olan kişiler ellerinde uygun ibareli rapor ve ceplerinde de paraları varsa, evet, ikinci el araç alabilirler. Herhangi bir vergi avantajı olmayacağından vergi dairesi ile de bir işin olmayacak. Bir sorun çıkmaması lazım (ama bana sorsan sıfır araç alımında da sorun çıkmamalı diyorum!!!)

bülent abi,anladım abi bana başka il onay verirse baska ilden aracımı alabilirmiyim peki şunun açıklamasını biliyormusun peki abi bimer yazdıgım dilekçemin en son gidilen yeri burası ([FONT=Lucida Sans Unicode]ÖTV-2 MD.(2-3-4 SAYILI LİSTE)(52))[/FONT]

Başka ilden alabilirsin tabii. Oradaki memurlar daha az ceberrut olaiblir!!

O madde atıflarınden bir şey anlaşılmıyor. ÖTV kanunu/yönetmeliği/sirküleri vs. ile ilgili bişey. Senin başvuruna dair bir şey anlamamızı sağlamıyor...

anladım bülent abi allah senden razı olsun abicim inşallah başka ilden alabilirim,

Üst Alt