Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı Ehliyet ve OTV indrimli özel donanımlı araç alabilmek için izleyeceğim yol

marankoz09

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam benim sizlere bir konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Ben %95 evde bakım maaşı Devlet hastanesinden aldığım bir raporum var.Raporda ağır engelli(Evet) ve Hayatı boyunca (sürekli) ibareli bir rapor var. Bu raporla H sınıfı ehliyet ve Otv indirimli araç alabilirmiyim.Şu anki sağlık sorunum Belden aşağısı hiç tutmuyor.Ayrıca bir daha rapor almama gerek varmı.Bilgi verirseniz sevinirim....

marankoz09

H sınıfı ehliyet alır elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanır şeklinde rapor alabilirseniz ötv muafiyetli araç alır h sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
Ancak bu raporu alamazsanız engel oranınız %90 üzeri olduğundan mevcut raporunuzla ötv muafiyetli araç alabilirsiniz, bu aracı siz değil diğer aile bireyleri ve sizin istediğiniz herkes kullanır.

marankoz09

Aslında sürücü yönetmeliği'nde "%90 üzeri raporu olanlar araç kullanamaz" gibi bir salak ifade yok. Zira omurilik felçli kişiler gaz-fren elle kumanda edilecek şekilde özel donanımlı araçları kolayca kullanabilirler ve bu kişilere genelde % 90 üzeri oranlı rapor verilir. Hadi bakalım! :)

Ama emniyet bu konuda arıza çıkartabiliyor. O nedenle önerim, eldeki raporu alıp emniyet'e gitmeniz ve yazılı bir dilekçeyle "bu raporla h sınıfı sürücü belgesi almamda bir sakınca var mı" diye sormanız ve yazılı cevap almanızdır.

Sürücü belgesi aldıktan sonra iş araba almaya gelecek, orada da benzer bi ahmaklıkla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Onun için vergi dairesine de raporu götürüp sorun derim.

Herkese selam..Otv indirimli araç alımı ve h sınıfı ehliyet

Benim %95 sürekli engelli raporum var bununla otv indiriminden yararlanabilirmiyim. Bu raporla ozel donanımlı araç alabilir raporunu alsam bu raporun ne kadar süresi oluyor. Bu rapor sadece 1yıllıkmı oluyor. Ne kadar zamanı oluyor. Aracı kendim kullanmak istiyorum izlemem gereken yollar nelerdir. Bilgi verirseniz sevinirim. Herkese engelsiz bir hayat diliyorum.SELAMLAR.

Üst Alt