Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ve araç alımı ile ilgili..?

karaatli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
koah +ortopedik birlikte yüzde 50 uyku apnesini söylersem raporum kaç olur birde h sınıfı ehliyeti sadace ortopedik engelilermi alıyor yoksa tüm engelilerin almya hakkı varmı

karaatli;

H sınıfı ehliyeti almakla bitmiyor. sürücü yönetmeliği 'ne göre hangi sınıf ehliyet verilmesi gerekiyorsa engel ayrımı olmadan alınır. Ancak araç alırken ÖTV-MTV gibi vergilerden yararlanmak için H sınıfı ehliyeti almak yetmiyor. Ortopedik engelin de olması gerekiyor.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Birlikte hesap edersek ne kadar doğru çıkar sonuç bilmiyorum çünkü puanlar büyükten küçüğe doğru sıralanarak hesaplanır Balthazard Formülü 'ne göre. Ayrıca uyku apnesinden % 35 verilir. Ama zaten araç için soruyorsanız yukarıdaki başlıkta yer alan ortopedik engellerden biri olduğunda rapor oranı % kaç olursa olsun yararlanırsınız.

Öncelikle teşekür ederim şunu anlamak istiyorum koahtan %40 ortopetik%10 şu an toplamı %50 bende uyku apnesi var buda %35 veriliyormuş genel toplamı%85 olacak ortopetik in %10 olması araba alırken indiriminde faydalanabilrmiyim H sınıfı ehliyet alırsam Saygılar

karaatli kardeş sen oranları nasıl hesapladın? %85 nasıl yaptın?

%85 değil % 65 yapar. Balthazard Formülü 'ne göre hesaplamak gerekiyor çünkü oranları.
Ama dediğiniz gibi ortopedik engel olduğu sürece rapor oranı kaç olursa olsun araç almanıza yeter.
Yalnızca yukarıdaki verdiğim linkteki engellerden birisi olsun yeterli olur.

yüzde 40 koah yüzde 10 ortopedi ettimi sana yüzde uyku apnesinede yüzde 35 veriyorlarmış toplamda ne yapar koah 40 ortopedi 10 uyku apnesi 35 40+10+38 eşittir 85 toplamda yani

yok karaatli kardeş senin hesabın yanlış..
Balthazard formulu ile hesaplayacaksın. Kismet kardeş size örnek verdi sizinki %65..

en yüksek sakatlık oranı alacak 100 ile çıkaracak öyle çarpacak, böleceksin.. İşlem bildiğin gibi toplamakla olmaz.

koah %40 ortopoedi%10 birde uyku apnem var ben h sürücü belgesi almak istiyorum ilk önce nereye başvurcam ve ne yapmam lazım şimdiden cevaplarınız için teşekür ederim bursada yaşıyorum SAYGILAR

arkadaşım öncelikle ortopedi rahatsızlığınızın ayrıntılı olarak ne olduğunu yazarsanız size sağlıklı bilgi verebiliriz .

saygılar

Merhaba %40 koah %10ortopedi h sınıfı sürücü belgesi almak için hastaneye başvurdum bursa şevket yılmaz hastanesi benden 250tl para istedi istemeye hakkı varmı zaten vergiden muaf olarak emekliyim şimdiden teşekür ederim

Engelli raporu olanlar yeni müracaatlarında ücret ödemezler

Üst Alt