Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet sahibi engelli motorsiklet ehliyeti alabilir mi?

mırlat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir yıldır H sınıfı ehliyetim ve ötv indirimindende yararlanarak aldığım özel aparatlı aracımı kullanmaktayım, ancak motorsiklet alıp alamayacağımı öğrenmek istiyorum alabilirsem ötv den muaf olabilirmiyim birde sağ ayağımdaki haraket bizukluğu ve refleks kaybı almama engelmidir beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

evet motor almanda hiç bir sakınca yok ama nidirim olmaz..

sosyal yardımlasmaya gidip saglık raporunu gösterirsen onlarda tamamen hücretsiz veriyolar

birkac tane alan arkadasım var böyle

Özel donanımlı motor kullanır ibareli rapor almalı ve sürücü kursuna giderek ona istinaden H sınıfı sürücü belgesi almalısınız. Ya varolan sürücü belgenize motorsiklet de kullanabileceğinize dair ibare eklenir, ya da yeni bir H sınıfı sürücü belgesi verilir, onda motora dair ibare olur.

Zaten ötv istisnalı bir araç aldığınız için, 5 yıl dolmadan ikinci bir aracı (motor da olsa) mtv istisnası ile alamazsınız.

Üst Alt