Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet raporuma "konnektif otomatik vites araç kullanır" ibaresi yazıldı..?

olum1989

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet raporuma "konnektif otomatik vites araç kullanır" ibaresi yazıldı..?

merhaba ,

H sınıfı ehliyet alacağım .
Sağlık raporumda doktor (biraz yaşlıca idi) kornektif otomatik vitesli araç kullanır şeklinde yazdı. Sadece otomatik vitesli araç kullanır şeklinde yazmadı.

Emniyette bunu olduğu gibi yazarlar mı ? Yazarken biz orada olmuyoruz sanırım ?

Haftaya direksiyon sınavına gireceğim. Direksiyon derslerinde bir sorun yaşamadım.

Sertifikayı aldıktan sonra gidip raporu değiştirmem iyi mi olur ?

Yardımlarınız için teşekkürler.

konnektif galiba doğru yazılışı pardon .
vites direksiyonda oluyormuş .

Böyle bir şey duymadım.

Sağ elinde parmak eksikliği var, değil mi? Araç alımında vergi istisnasından yararlanmak istiyor muydun?

-evet sağ elimde 2 parmak var , diğer elimden kısa.
-vergi muafiyeti için özel tertibatlı araç yazması mı grekiyor ? - bunu tüm H lere default olarak yazıyorlar mı ,yoksa hiçbirşey yazmıyorlar mı ?
-benim otomtik vitesli araç kullanır yazdırmam gerekiyor mu ? (daha önce burada kendi arabam dışında araba kullanabilmem için bunun yazdırılması gerektiği yazıyordu)
- yoksa onlar rapora bakıp ne görüyorlarsa onu mu yazıyorlar

-- direksiyon sınavını da geçtim .

Yardımlarınız için teşekürler.

Araç alımında vergi avantajından yararlanmayacaksan, ama buna karşın otomatik vitesli tüm araçları kullanabilmek istiyorsan, evet, otomatik vites ibareli rapor/ehliyet işini görecek. Bu raporla otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirsin.

Not: "konnektif"in ne olduğunu hala anlamadım

Teşekkürler .

konnektif vites, vites değiştirmek için direksiyonda aynı sinyaller gibi farklı paneller varmış .

- bir de şunu sorabilir miyim, emniyette raporu okuyup ne varsa yazıyorlar mı , yoksa bizim belirtmemiz mi gerekiyor , otomatik vitesli olacak diye.

maalesef doktorlar yeni tebligatları memerandumları takip etmiyorlar.biz özürümüzden ötürü o konuda bilirkişi olduğumuzdan söylememize rağmen ukalalık yapıp kafasına göre bir rapor yazıyorlar.ona ne ki sen tekrar gelip bu raporu düzelttirmek için zamanını ve paranı harcayacaksın.bende aynı hastaneden 3 kez rapor alıp en sonuncu raporumu kullanabildim.allah islah etsin ve empati yetisi versin

Mehmet bey ,
Ötv ve Mtv den yararlanmıyacaksanız raporunuzu sadece Otomatik vites araç kullanır H sürücüsü olur raporu almanız gerekiyor,
Yok eğer ÖTV ve MTV den yararlanacak iseniz sağ el fonksiyonları sol el fonksiyon edecek özel tertibatlı araç kullanır raporu almanız gerekcek
Aksi durumda şuanki raporunuzla sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

peki şu an için bu raporumla ehliyeti alsam , sorun çıkarsa daha sonra değiştirmem çok mu zor olur .

almış olduğunuz raporda bir sıkıntı yaşamayacaksınız bu raporla bütün otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz, ayrıca birde direksiyondan vitesli olan araçları kullanabilirsiniz buda kolunuzdaki kısalıktan olsa gerek

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Vites değiştirirken sol elimi kullanıyorum . Zaten bi geri giderken bi de ileri giderken vites değiştirceğim.
Raporumda "konnektif otomatik vitesli araç kullanır ibaresi" geçiyor . Rapor düz yazı gibi resmen konnekif bir satırın en sağında
otomatik vitesli araç kullanır ise bi alt satırın ilk kelimeleri.

- benim asıl merak ettiğim ,birkaç sefer de sordum ama : biz özellikle belirtmezsek ,emniyette sertifikaya bakıp H yazıp geçiyorlarlar mı ? Yoksa raporu iyice okuyup ona göre mi yazıyorlar.

H default olarak özel tertibatlı araç diye mi geçiyor

merhaba arkadaşlar,
bu salı günü trafik tescil e gittim. belgelerimi verirken de otomatik vitesli araç ibaresi işlenecek diye söyledim. oradan içeri çağırdılar mevzuata falan baktılar, orada konnektif geçen satırın öncesi ve sonrasının altını çizdiler. 1 saat sonra al dediler. gittim aldım . Ver.Tarih kısmına Tarih + (H otomobil) şeklinde, kullandığı cihaz ve protezlere de : " Gözlük- Oto vitesli Araç " şeklinde yazmışlar :)
Görünüşe göre bir sorun yok . Ama traktör kullansam sorun olur değil mi ?- her ne kadar traktörde vites ortada olsa da :)

teşekkürler...

traktörü gözlükle kullanırsanız olur.;) şaka şaka.olmaz tabikide

Üst Alt