Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ile ötv indirimli araç alımı mümkün mü?

ermana

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetim ile ehliyetimi değiştirmeden Ötv indirimli aracımı yenileyebilirmiyim?
Bazı yerlerde yeni tip ehliyet istediklerini duydum. sonuçta 5yıl bizim ehliyetler geçerli.

Değiştirmeden araç alamazsınız . Yeni ehliyetlerde kullanacagınız aracın kodları yazmak da . Kod yazmayan ehlıyetı kabul etmezler .

ermana

Arkadaşım ehliyetini değiştirmeden araç alabilirsin. Sağlık raporun halihazırda geçerliyse sıkıntı olmaz. Ehliyetler 5 sene geçerli.

Şimdi yine çelişki zamanı.
Konuyu gerçekten doğrusunu bilen kim? Yoksa her yerde faklı uygulamalrmı var yine?

Farklı uygulama söz konusu değil. Yeni kanun 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girdi ve eski ehliyetlerin değişimi için 5 yıl süre kondu. Ehliyetler 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli. Bilen bilmeyen herkes yorum yaptığı için çelişki oluşuyor ama doğrusu bu.
Daha Cuma günü vergi dairesine uğradım ve H sınıfı ehliyetim varsa geçerli raporla araç alabileceğimi söylediler. Sen yeni araç alacaksan git başvurunu yap bence.

şuanki aracımı 1 ay sonra satacağım süresi dolacak yeni aracımı 3-4 ay sonra alacağım ama birde ozaman araç yokken ehliyet ile uğraşmak istemem git gel. sorun olmuyorsa ben yeni ehliyete 4 sene daha geçmeyi düşünmüyorum.

Bende aynı durumdayım önümüzdeki ay içinde aracımı satıp, yeni araç alacağım. Eğer sıkıntı yaşamazsam buradan paylaşırım. Sende duruma göre hareket edersin ermana.

Teşekürler.
Ben işimi garantiye alma adınaehiyetimi yeni tip ile değiştirmeye karar verdim ve sürece başladım.

ermana bence sen ehliyetimi elimden alırlar diye çelişki içindesin

ermana egemmm

Araç almak için H sınıfı ehliyetin değiştirilmesi gibi bir şart söz konusu değil. Bazen bazı memurlar işgüzarlık yapıyor, ama asla mevzuata uygun değil. Yeter ki raporlar istenen şekilde olsun.

Üst Alt