Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ile normal plakalı araç sürülebilir mi?

huzunbaz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
s.a. arkadaşlar benim % 65 engelim var omuriligimde platin var, elim ayagım tutuyor çok şükür ayagımda filan aksama filanda yok, H sınıfı için raporumu aldım "geniş görüşlü dikiz ve yan aynaları olan araclarda H sınıfı sürücüsü olur " . bu rapor ile ehliyetimi almak üzereyim, yalnız şöyle bir durumda var ben ehliyeti almadan önce fiat uno araba aldım. şimdi 1. sorum ben bu ehliyet ile bu aracı süremezmiyim? 2. sorum ise ötv siz arac alabiliyormuyum , mesela aklımdaki arac clio bana renault firması clio modeline özel olarak otomatik vites arabamı üretecek ?

H sınıfı ehliyetle normal plakalı araç kullanamazsın h sınıfı ehliyetinle ötv den muhaf araç alamazsın hastaneden rapor alman gerek ARAÇ ALA BİLMEN İÇİN

O raporla alacağınız sürücü belgesi ile istediğiniz her aracı sürebilirsiniz. "geniş görüşlü dikiz ve yan aynaları" ne demek, onu bilmiyorum! Artık aynasız araç mı var yahu!

Ayrıca otomatik vites şartı da yok. Bu konuda sınırlayıcı bir ibare bulunmuyor raporunuzda.

Araç alımında vergi avantajondan yararlanamazsınız.

Merhaba,
Bende sol bacaktan engelliyim ve H ehliyetim var. Raporda sıkıntının ne olduğu yazıyor ve sürekli. Ancak sürücü belgemde otomatik araç kullanır ibaresi yok. Bunu ehliyetime nasıl yazdırabilirim? Bilgisi olan var mı? Tekrar rapor mu gerekiyor yoksa direkt trafik şubeye gitmem yeterli olur mu?

mkabakci1;
yeni rapor alın onda otomaik vites ibaresini eklettirdiğiniz taktirde emniyet ehliyetinizi bu şekilde tekrar düzenliycektir.
ayrıca yanlış bilmiyorsam otomatik vites araç kullana bilirsiniz rahatsızlıgını< sol ayakta oldugu için.

Ehliyeti alırken raporda otomatik vites ibaresi var idiyse, doysanıza işlenmiştir o ibare... Emniyet'e gidip bunu teyit ettirebilirsiniz. Ayrıca, ehliyette "özel donanım" ibaresi yoksa, yasal olarak bir soruna yol açmaz... Ama her koşulda sizi emniyet'e gidip kontrol ettriin ve ehliyete "otomatik vites" ibaresi ekletin

Üst Alt