Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için sadece ortopedik sorunu mu olması gerkiyor?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selamunaleyküm arakdaşlar kardeşim mvp sol kapakçığında ve aurt engelli var henüz heyete girmedik ama ötv için %40 heyet raporu gerek yok diye okudum benim h sınıfı ehliyetim var engelim ortopedik olduğu için o konuları az çok biliyorum ama ortopedik olmayan hastalara h sınıfı verilmiyor diye duymuştum doğrumu ?

peki @OturanBoğa abi benim raporda özel donanım yazmıyor gerekte yok zaten kullanabiliyorum
bununla indirmli araç alamaz mıyım

sagel_otomatik-H-OTV-on.jpg

sagel_otomatik-H-OTV-arka.jpg

cardozoakif61 dostum benim raporumda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olmasına rağmen tertibatın tanımı yazması gereklidir dediler ve tekrar rapor istediler. Yani tek olarak o ibare bile yetmiyor artık. ÖTV ve Proje onaylandı ama plaka işinde takıldım. Tanımı trafik istiyor.

Başlıktaki sorunun cevabı ortopedi şartı hakkında net bir ifade yok. arabayı süreceğiniz el kol vs. uzuvlarınızda eksiklik bir engel varsa bu ortopedik olmayabilir misalen benim nörolojik. Sorun ayaklarımda özel tertibatlı araç yada ötvden muaf olma durumum var. Ancak bu evrak işleri bürokrasi işleri çok ağır ve zahmetli olduğundan hala yeni sistemden bu raporlarımı alamadım.

cardozoakif61

Ya ortopedik kısıtlılık olacak ya da %90 üzeri rapor. Kalp hastalığından %90 ve üzeri rapor olmadığı sürece araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız

OturanBoğa

Abicim şuna ortopedik kısıtlık demeyin. Benim herhangi bir ortopedik kısıtlılığım yok. Nörolojik ancak fiziksel de bir rahatsızlığım var direk ayaklarım problemli ancak ortopedi bakmıyor. Arabayı kullanacağınız uzuvlarınızda problem varsa diye düzeltirseniz millette daha iyi bilgilenir.

Üst Alt