Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için rapor olumsuz olursa B sınıfı ehliyetim iptal olur mu?

incilay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyeti alamaz raporu alınırsa elimdeki b ehliyeti iptal olurmu

Konuyu biraz açar mısınız? Nedenleri yazarsanız yardımcı oluruz..

b sınıfı ehliyetinizi teslim ediyorsunuz. sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz.

h için.

%55 ortapedik engelliyim.h sinifi ehliyeti uygun degildir diye yazdi doktor.elimdeki b ehliyeti iptal olurmu

O rapor emniyete giderse evet..
İptal olur...

B ehliyetinizi sakatlıktan önce aldıysanız raporunuzu gösterip iptal ettirmek sizin vatandaşlık ödeviniz.
YOK eğer B ehliyetinizi sakatlığınıza rağmen verilmişse ve dönemin raporunuzda belirtilmişse itiraz etmek hakkınız..

Ama doktor bana h ehliyeti %90 uzerine veriliyor dedi.b ehliyetinle arac kullanmanda sakinca yok dedi

O zaman sakınca yok. B ehliyet iptal olmaz..

Merak ettim de af buyur; H hliyet %90 ve üer veriyor diyen doktordan mı şüpheleneyim yoksa bilmediğim bir şey mi var.....

ÖTV.siz araç alma maceranız olmayasın..
Doğru ise konuyu açarsanız cevaplarız

Boyle bir hakim olup olmadigini degerlendirilmesini istedim.

soru başlık altına alınınca konu değişti sanırım. benim cevap verdiğim soru h sınıfı ehliyet alırsam b sınıfı ehliyetim iptal olur muydu. :))

H ehliyet engel duruma göre verilir. illa %90 olması şart değil. %1 olur %5 olur hata %40 olur fark ettirmez önemli olan sakatlığı nedir bilmek lazım...
ÖTV.siz araç çok ayrı mevzuat kaldı ki her H ehliyetli alamıyor. B ehliyetli de alabiliyor dediğim gibi ayrı mevzuat. Konuyu iyi bilmek lazım.

Ben olsam 2 seçeneğim vardır: B ye devam ederdim....
Yada 6 ay sona başka hastaneye faklı doktora giderdim..

Üst Alt