Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet aldım. Ne tür araç kullanabilirim?

gimpuzmani

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba sağlık raporu için hastaneye başvurdum. Göz polikliniğinden B sınıfı ehliyet alır yazdılar sonrasında KBB deki doktor mevzuatı iyi bilmediğinden sanırım sen ehliyet alamazsın dedi. Bende devlet hastanesine gittim. Oradaki doktorda sen ehliyet alamazsın dedi. Mevzuatı götürüp doktora gösterdim onlarda eski raporu kaybettikleri için yeni rapor düzenlediler göz ve KBB polikliniğinden ikisindede H sınıfı ehliyet alır yazdılar. Neyse bundan sonra sürücü kursu sınav derken sürücü belgesi almaya hak kazandık. Gittik ehliyeti almaya Emniyetteki memur bana raporumun eksik olduğunu ve ancak işitme cihazı ile araç kullanabileceğimi ve bunu rapora işlemem gerektiğini söyledi. Tekrar KBB uzmanına gittim raporuma işitme cihazı ile H sınıfı ehliyet alır ibaresi yazdırarak tekrar Emniyete gittim. Onlarda bana H sınıfı ehliyetimi verdiler. Şimdi kullandığı cihaz ve protezler kısmında otomobil - gözlük veya lens işitme cihazı yazmakta şimdi ben hangi tür otomobil kullanacağım? Mevzuatıda çok iyi biliyorum. Otomobile sticker takıp kendi adıma veya başkasının adına tescil edilmiş otomobili kullanabilirmiyim. Öncelikle bir işitme cihazı almam lazım çünkü kullanmıyordum. İşitme cihazı ile araba kullanacaksam neden H sürücü belgesi aldım anlamadım. Neyse ben hiçbir şey anlamadım. Şimdiye kadar kullanmadığım işitme cihazıda alacam mecburen. Hayırlısı olsun. Ne diyeyim.

Tek kulak sağlam olsaydı eğer B ehliyeti alabiliyoruz. Bende H ehliyeti aldım, emniyetteki görevliye söyledim herhangi bir otomobile binebiliyormuşuz, otomatik,düz vites ve motor gücü farketmez dedi.

Ben işitme cihazı kullanıyorum, sana tavsiyem cihaz takmamışsınız kulak içi bir tane al, ona göre rahatça istediğin aracı kullan....

Stikır ve işitme cihazı olduğu sürece dilediğin aracı -ticari araçlar hariç- kullanabilirsin

Üst Alt