Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alabilir raporum var. ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim?

bekir0177

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hocam merhaba ben h ehliyet almak iytiyorum.Ayrıca ötv indiriminden faydalanmak istiyorum.Bana verdikleri raporda h ehliyet alabilir özel tertibatlı araba kullanabilir diye bir rapor verdiler bu durumda araç alırken ötv indiriminden faydalanabilirmiyim acaba.

Evet yararlanabilirsiniz, H sınıfı ehliyetiniz varsa..

Hocam sakatlık derecesini yazmayı unuttum % 10 vermişler.Peki bu durumda ötv'siz araba alabilirmiyim.Daha öncede yazdığım gibi raporda h ehliyet alabilir özel tertibatlı araba kullanabilir ibaresi var.Bu durumda alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.

oranın hiç önemi yok ayrıca özrünüz nerede onu da yazarsanız

raporunuzda "h ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyorsa özür oranınınız ne olursa olsun ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz... Ancak aldığınız arabaya özür durumunuza göre özel tertibat yaptırmanız gerekecektir...

ötv

Arkadaşlar merhaba.Ben geçenlerde heyet raporu aldım özürlülük derecesi olarak % 8 yazılmış h ehliyet alabilir özel tertibatlı araba kullanabilir diye ibare var bu durumda araç alırken ötv indiriminden yararlanabirmiyim yararlanabilirsem ne kadar indirim olur bilgisi olan arakadaş beni bilgilendirirce sevinirim.Bu arada benim sağ ayakta 2,5-3 cm kısalık ve incelik var.

evet yararlanabilirsin.
motor hacmi 1600 cc ye kadar olan araçlarda %37 ötv ödemiyorsun.
ticari araçlarda % 10 ötv ödemiyorsun.
alacagın araç ticari sınıfına girerse iyi olmuyor yani.

Sürücü belgesi için de araç alımı için de rapordaki oranın hiç bir önemi bulunmuyor... Yeter ki uygun ibare bulunsun raporda.

araç kredisi

Ben yeni h ehliyet alıyorum sonuç yarın açıklanacak benim sorum ise şu geçenlerde adana ford bayiine gittim almayı düşündüğüm arabaya gücüm yetmiyor krediyle alayım dedim ama bana şunu dediler sizler ötvsiz araba aldığınız için peşin almak zorundasınız dediler bu gerçekten böylemidir araç kredisinden faydalanamıyormuyuz indirimli araba aldığımız için.

Peki H sınıfı ehliyeti aldıktan sonra, B sınıfının kullanabildiği araçları kullanabilirmiyiz ?

Bir sorum daha olacak, araçla ilgili değil de, elimizde ki raporla herhangi bir vergi indiriminden yararlanabilirmiyiz, % önemlimidir ?

Üst Alt