Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gut hastası nasıl beslenmeli?

anonymous

Aktif Üye
Konular
340
Reaksiyonlar
397
Gut hastasıyım. İlaç rahatlatmıştı ve hayvansal protein alımını kısmıştım ama bir süredir ilaç da almadım, yediğimede dikkat etmedim. Şimdi ayak ve el baş parmağı eklemlerim şişti ağrıyor. İlaç almaya başladım ama geç kaldım sanırım.
Bir gut hastası nasıl beslemeli? Nelere dikkat etmeli?

@anonymous, işin çok zor oksalat ve Pürin içeriğine dikkat etmen şart, yağ ve şeker özellikle işlenmiş şeker iltihabı azdırır, idrar söktürücü vermiştir doktor böbrek sorunun yoksa bol su içip vucutta biriken ürik asidi atacaksın.
SALAZOPYRİN ve Kolişişin kullanıyordum ağrıyı 2 günde kesiyordu, sakın ağır ağrı kesicilere yüklenme böbreklerini götürme onun yerine buz koy steroid kremler vardır doktor yazar.
Hastaneye git kortizon yapacaklar prednol olabilir ağrını alır en hızlısı kortizon .
Liste tut oksalat ve pürin diyeti yap
8 aydır ilaç kullanmıyorum ürem 180 ama ürik asiti 4.5 düşürdüm

@Beylikduzu, Teşekkürler.
Allah a şikayet olmasın ama bir kişiye genetik yolla geçebilecek tüm hastalıklar geçmiş bana.
Yediğime içtiğime dikkat edeceğim artık el-becbur.

@anonymous, İnancına karışmam ama dünyanın bu haline bakınca allahın önce çoğrafyamızda ölen bebekleri duyması gerekir.
4000 din 2000 usur tanrı var kimin tanrısı gerçek
Bu sorunlar malesef evrimin bize hediyesi 1800 den sonra nufusumuzun hızla artması ilaç ve aşılardan, kızamık su çiçeği çocuk felci neredeyse dünyadan kalktı 1800 öncesi doğan bebeklerin yarısı ölür bir çoğuda 30 yaşını göremezdi doğal seçim hasta bireyleri ayıklardı.
Artık anne karnında müdahele eder olduk ben gözlerimi 3.5 milyarlık dünyaya açtım şuan 8.5 milyar 50 yılda 5 milyar çoğalmış.
1800 lerde 1 milyar nufus varmış düşün sen.

@Beylikduzu, Bu dünyada neye inanırsak inanalım diğer inançlara göre cehenneme gideceğiz. Hangisi doğru olduğundan ölünce anlayacağız. Bu yüzden ben, benim içimi rahatlatan inanca inanıyorum.

Üst Alt