Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözümüz aydın artık araç muayne istasyonlarında engellilere öncelik yok!

Konular
11
Reaksiyonlar
2
BU GÜN ARACIMI muayneye götürdüm 3 saat bekledim 2 kez sordum artık engellilere öncelik olmadığını söylediler böyle devlettende bu beklenir zaten

randevulu değil mi işlemler neden 3 saat bekliyorsun ki...randevusuz gidersen beklersin...PTT kuyruğuna girme dönemi bitti arkadaş...randevulu herşey...randevu saatinden 15 dakika önce gidiyorsun işlemini kayda alıyorlar maksimum bekleme süren yarım saat...

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonlarına Randevu Al

randevu alacak zamanım yoktu konu randevu değil önce ücret yoktu ücreti almaya başladılar sonra ÖNCELİĞİ kaldırmışlar sözde engelli hakları var kardeşim engelli bireylerin bazı yerlerde önceliği olması gerekir neyse ben kime anlatıyorumki

Son düzenleme:
metehandro ;
haklısın ..

çerkez2000;
ne kadar para alıyorlar merak ettim ? birde şu var cümlende "randevu alacak vaktim yoktu" diyon sonrada "randevu kalktı" diyon hangisi doğrusu ?

Randevusuz gidilebiliyordu.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.
Saçmalıklarına bir yenisini daha eklediler.

Özelleşmenin sayesinde yavaş yavaş tüm zar zor elde ettiğimiz haklarımız elimizden tekrar alınıyor.

160 tl alıyorlar kardeş insanlara hakları ellerinden gidiyor mesajı veriyorum engelliye randevumu olur öncelik denen bir hak vardı ve oda gitti milleti bilinçlendirmeye çalışıyoruz neyse boşverin yav ..

el insaf kardeşim randevu almak gibi basit bir işlem varken sen gidip tıklım tıklım yerde sıraya geçiyorsun sonrada nerde devlet nerde millet diyorsun eskisi gibi randevu olması haklısın derim engelliye öncelik diye rezerve edilmiş masayı bizemi versinler yada adam otobüs biletini ayırtmış yer yok diye o bileti engelliyemi verecekler siz 5dakikanızı randevu için harcamak istemiyorsunuz peki randevu saatini almış sırasını bekleyen vatandaş niye sizin için vaktini harcasın

çerkez2000;

Arkadaşım...canım kardeşim...büyüğümsen ağabeyim küçüğümsen biraderim...şu zihniyeti artık bırak...öncelikler ...ayrıcalıklar..olsun ama hayatın her anında bunu isteme...bunu bekleme...bu reflekse sahip olma...engelli olsam engelli olmanın ayrıcalıklarını yaşamamaya gayret ederdim..hayata inat...yaradana inat...kendime inat...

şuradan kendine bir baksan...ağlayan bir çocuk gibisin...silkelen biraz...yakışmıyor...engelli olduğun için muayene sırasında öncelik haklarını reddediyorum...buna izin vermiyorum arkadaşım...itiraz ediyorum...varsa haklarım helal etmiyorum...hadi buyur şimdi ne diyeceksin...iyikide kalkmış...sistemin olduğu yerde ayrıcalık olmaz...tuvturk profesyonel bir kurum...randevu diye bir sistem var...vaktim yok diye bir şey yok...nete giriceksin 5 dakkanı almıyor...ama uyanıksın sen...ayrıcalık istiyorsun...yok öyle yağma...Allah sana engel verdiyse akılda vermiş...engelini kullanarak işini halletme...aklını kullanarak hallet...bu ağlak profilden vazgeçin artık...

dostum burnunuza sümük gelse devlet, birazda yapılanlara şükredin, nihayetinde özel şirket, ptt haricinde (o da devletin) hangi bankada öncelik var bunun gibi bir sürü örnek var

ben gittim gecen gun. Randevu alamadım butun gunler doluydu. Direkt basvurdum. Randevumu ertesi güne sıkıstırdılar. sonra gittim yarım saat bekledim toplamda 1 saatte bitirdim işimi. Türkiyedeki engelli vatandasların durumu belli TUV dunyanın parasını kazanıyor, ihaleyi almış. allah daha cok versin. Bir engelli gişesi acabilir. 2 elemana bakar bu iş. Benim yaptıgım streess yasadıgım sıkıntı cabası, onceligimiz var ise avrupalı olacaksak lütfen hakkımızı hakettigimiz seklinde kullandırsınlar. Vatandasın hakkını yer gibi degil. Bunlar bilincsiz cahil işi bilmeyen kurumsal firma profili cizmesinler...

Demirc arkadaşın yorumuna tamamen katılıyorum.
Randevu için nette 5 dakika ayırmanız yeterlidir.Bunu yapmayıp sonra da randevu almış vatandaşın önüne geçme isteği kusura bakmayın başkasının hakkına saygısızlıktır.
Ruhsatınızda muayene bitiş tarihi yazıyor,açın günler öncesinden randevunuzu ayarlayın 5 dakikada çok mu zor ?

kardeşim önce halkın arasına karışalım istersiniz sonrada randevülü bir sistemde öncelik istersiniz. fikrinizle zikriniz uymuyor adem76 ben bütün bankalara fiş almada direk engelli kartımı göstererek işlerimi halledebiliyorum şimdiye kadarda bir sorun çıkmadı.

okan01 öyle bir uygulama yok o sıradaki insanların ılımlı olmasındandır. Muayene istasyonun da bunu yemezler dostum emin ol :D

ben muayene istasyonundan bahsetmedim dostum. orası için bir zahmet arkadaşlar 5 dakika ayırsınlar randevu alsınlar

valla ben şu kadarını söleyim ; yıllardır hastanede olsun başka yerlerde olsun hiç önceliğimi elde edemedim..diyelim devlet her türlü önceliği sağladı bize..bir kere insanımızdaki zihniyet değişmeyince hiç bir işe yaramıyor..Ben hastanede "engellilere öncelik vardır" tabelasını öne sürdüğümde çok az vatandaş "geç kardeş" dedi.diğerleri sırayı dahada sağlamlaştırıyordu.. kısacası demem o ki,bence görünene takılmayın görünmeyene takılın.yani bir çok şeyi devletten beklerken bazılarının zihniyetini değiştirmeyede çalışmak gerek..yoksa devletin yaptığı önceliğinde pek bi anlamı kalmıyor :)

Anlamıyor bazı arkadaşlar sanırım.
Daha önce randevu almamıza gerek yoktu, istediğin zaman ve saatte gidebiliyordun.
Randevu almak mesele değil alınır ama bak bakalım sana yakın istasyonda en yakın hangi güne denk geliyor.
Kendimden örnek veriyim sadece hafta sonu gidebilirim ondanda yakın istasyonların hepsi dolu.
Bizlerin tabi ayrıcalıgı olucak, önceden bedavaydı özelliştirdiler hak elimizden gitti paralıya eyvallah dedik.
Sıfır araç alıyosun, muayene süresi standard 3 yıl, aparat için muayeneye girmesi gerekiyor , süre 2 yıla düşüyor bunada eyv.
Ama bi randevu almıyoduk onu aldınız kutlarım bu yetkilileri ve hala ne olmuş diyenleri.

Üst Alt