Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözden %26 engelliyim. Ehliyet alabilir miyim?

syntax

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bugün bir bayan doktora gidip rutin göz muayenemi oldum. Daha sonra da görme oranımın kaç olduğunu sordum. Muayene edip hesapladıktan sonra bana %26 engelli olduğumu söyledi.
Şimdi benim sorum şu bu oranlarla ehliyet alabilir miyim?

bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır ama ben yinede bildiğim kadarı ile, görme engelinden dolayı ehliyet alamayabilirsin diye tahmin ediyorum. en azından H sınıfı sürücü belgesi alamazsın. H sınıfı sürücü belgesinde ortapedik rahatsızlığın yada engelli oranın %90 ve üzeri olursa alabiliyorsun. tabi konuya daha hakim olan arkadaşlar sana daha kesin cevaplar vereceklerdir.

İki gözümle birlikte %26. Sürücü yönetmeliğinde ise yuzdelik oran yerine ondalik rakam yaziyor ve biraz karışık.

Orandan çok rahatsızlığınızın kusur mu kayıp mı olduğu daha önem kazanır diye düşünüyorum.
Görme kusurları gözlükle düzeltildiğinde yeterli olacak durumdaysa gözlük şartıyla verilir, ancak gözlükle düzeltilemeyen görme kayıplarında belli bir seviyenin üzerine ehliyet verilmez.
Diğer gözün tamamen sağlam olması şartıyla tek gözün tamamen kaybına monoküler B sınıfı verilir.

Söylemekle değil devlet hastanesinin vereceği rapor önemli bence.

Ufukalp

%26 oran gözlükle birlikte ve Göz tansiyonum olduğu için lazer veya diğer yöntemler benim icin çözüm değil.

Üst Alt