Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliyim. Adıma alınacak aracı kimler kullanabilir?

ayasar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bülent bey merhabalar.Sizden bir konuda yardım rica edeceğim.yardımcı olursanız çok bahtiyar olurum.Ben Görme engelli bir öğretmenim.Kapı komşum olan öğretmen arkadaşım kardeşlerimden yakın bana.araba aldığımda arabayı kapı komşum kullanabir mi?bunda yasal haklarım nedir beni haberdar ederseniz sevinirim çok teşekkür ederim

rapor oranınız kaç
% 90 ve üzeri rapor oranınız varsa alacağınız arabayı herkes kullanabilir,

kazazede;

raporum yüzde 95. bir kaç kişiye sordum 3. derece akrabaya kadar kullanabiliyor ya da aranızda işveren-işçi muhabetti olması gerekir dediler.benim arabamı kapı komşum hiçbir akrabalık bağım olmayan arkadaşım kullanacak,bir trafik polisine de sordum bu durumu , engelli arabasını senden başkası kullanamaz dedi, kullanan kişiyle ilgili ceza-i işlem yaparım dedi.o arabayı sürerken ben her zaman yanında olmalı mıyım , ya da o yalnızken ona ceza yazabilirler mi , bu durumda bilgisiz olan polise karşı bizim yasal dayanağımız nedir?teşekkür ediyorum

Bu durum farklı sizin raporunuza yazlıanlarla sınırlı ruhsatta kimler kulanabilir ibaresinde açık yani herkes kullanabilir şeklinde olması gerekir.
Konunun detayını noterden şöför tayın etmenizle alakalı olması gerekir.

ayasar Geçen yıl Ekim ayında %98 raporla aldığım aracın ruhsatında hiç bir ibare yok, yani kısıtlama olmadan herkez kullanabiilecek.

Önceleri sakatlık oranı %90 üzeri olan kişiler adına aracı sadece 3. dereceye yakın akrabaları kullanabilirken, 9 eylül 2011 tarihinden sonra bu kısıtlama tamamen kaldırılarak herkesin kullanabilmesine imkan tanındı. Yalnız Yurt dışından alınan araçlarda 3. dereceye yakın akrabalar kısıtlaması halen devam etmektedir.

bu 2011 tarihinde çıkan yazıyı araştırınız.

Cevaplayan Birim :Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

Sayın...............

04.04.2013 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir.

Yukarıda açıklanan Yönetmelik değişikliği ile ilgili yapılması gereken işlemler 12.09.2011 tarih ve 197707 sayılı talimatla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiştir. İyi günler dileriz.
bak bir arkadaşımız egm ye sormuş, almış olduğu cevap bu

araştırdım okudum , ama orada yüzde 90 ın üzerinde ise herkes kullanabilir diye net bir ifade yok

teşekkür ederim tescil müdürlüğüne bu Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığının cevabı ile bilgi almaya gideceğim bakalım resmiyette bir engel çıkacak mı önüme..ellerinize sağlık cevaplarınız için sağolıun

bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum elllerinize sağlık, ötv den muafiyet 5 yıl değil mi?bazaıları 10 yıl arabayı satamazsınz ve ötv muafiyeti 10 yıl geçerli diyor bunla ilgili görüşünüz nedir?

yurtiçinden alırsanız aracı 5 sene sonra normal birine vergisiz satabilirisniz, yurtdışından alırsanız 10 yıl sonra

5 yıl sonra satarken karşılaşacağımbenim zararıma olacak (maddi olarak) şeyler nelerdir?

yurt içinden alınan araç 5 yıl sonra satılırken sizin hiç bir zararınız olmaz.

bülent bey merhaba görme engelli kişi adına sakat plaka araç alınabilirmi araştırmalarım sonucu bazıları sadece ayagı sakat olanlar alabilir deniliyor

murat_ist;

% 90 ve üzeri olması gerekiyor rapor oranının, aksi halde alamaz.

selam Bülent bey,üzerine alınan engelli kişi vefat ettiğinde o arabayı sürme ve de kullanma halla aynen devam ediyor mu, sonrasına ne olur, teyzemin üzerine aldığım engelli aracı, kendisi vefat ettiğinden tarfikten men edilme gibi bi şey duydum beni aydınlatır mısın teşekkürler iyi çalışmalar..

Üst Alt