Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliyim. 2. el araç alımında vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

cdmustafa

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 2.el araç almayı düşünüyorum. Fakat fiziksel bir engelim yok. Görmede engelim var ama raporumda araç kullanamaz diye bir ibare yok. Ehliyetimde var B sınıfır.

Ben engelliden değil, normal birinden sıradan bir araç alacağım, araç üstüme olacak. Vergi muafiyeti için ne yapmam gerekli?

Bir de bu araç engelli aracı olarak kayıtlara geçecek muhtemelen, benden başka yakınlarımdan kullanabilir mi bu aracı?

Yardımlarınızı bekliyorum.

B ehliyetinizle alacagınız aracta vergi indiriminden yarlanamazsınız. H ehliyetiniz olmalı veya %90 raporunuz olması durumundan vergi indiriminden yarlanabilirsiniz.

kardeşim öncelikle geçmiş olsun. b yada h sınıf ehniyeti alabilirsin. ama bunu hastaneden yada sağlık ocağından ehniyet alabilir raporu alman lazım. bunu alırsan ehniyet alabilirsin.
b sınıfta BAYRAK arkadaşımızın dediği gibi vergi indirimi yoktur. h sınıfta olur. ötv ve vergi indirim yaptığında galeri senden h sınıf ehniyet fotokopisi istiycek...

BAYRAK;
sakat+felçli gibi arkadaşlar için %90 dır. işitme engelli görme engelli yahut başka bir engeli olanlar %40 dır... ufak engellilerde %40 istiyor. ( bilgin olsun diye yazdım.)

Anlaşılan faydalanamayacağız.

Sağolun arkadaşlar yine de teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Üst Alt