Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliler EKPSS'den hangi statüde soruları tercih etmeli?

seroz

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2017 kpss sınavına girdim ve baktım ki soruları okumakta çok güçlük çekiyorum görme engelim %52 ayrıca gece körlüğü filan da var biraz karanlık ortamda bile yazıları göremiyorum soruları yetiştiremedim ;)
2018 deki ekpss sınavı için iki seçeneğim var
1.soruları kendi başıma cevaplayacağım 60 soru 60 dakiki
2.soruları gözetmen okuyacak 60 soru 80 dakika civarıydı sanırım

ben ilkini seçersem soruların yazı boyutu filan büyük mü oluyor yoksa normal kpss deki gibi okunması zor mu oluyor bilgisi olan var mı
eğer ikinci seçeneği seçersem de acaba okuyucular düzgün anlaşılır okurlar mı

2. Sec.
Sinav aninda karar verin.ister okut ister kes sesini ben bakiyim de.
Dk uzar bari 80 dk
Yazilar ayni.

baktırma olayı var mı ki ?
bir de eğer okutturmayı seçersem matematikte işlem yapmak için kalem kağıt veriyorlar mı

sadece 2017 kpss sınavında sıkıntı yaşadıysan değişik bir engelin varmış, görme engelli birisi normal olan tüm sınavlarda zaten sıkıntı yaşar, isteğe göre değildir bu sıkıntısı engelinden dolayıdır ama sen 2017 kpss de sıkıntı çekmişsin neyse benim merak ettiğim konu a grubu kadro olan kpss ye girme nedenin o puanla a grubunu secebilirsin zaten yerleşsende raporun var alınmaman gerekiyor alınırsan şimdi ki raporun nasıl alındı? yani bilemiyorum engelli birinin kpss girmesi nasıldır? hangisini tutrursam yeter ki devlete gireyim gibisinden. açıkcası engel durumun varsa engellilere yönelik yapılan sınav ekpss dir ama insanlar bi şekilde rapor alıp hem oraya hem buraya hem şuraya başvurup artık hangisine denk getirirsem havasındalar, bu nasıl keyfi engelse. kimsenin sağlık durumunu, raporunu sorgulamak bana düşmez ama böyle hem engelli hem sağlıklı şekilde, hem okuyucu isteyim 20 dk. ordan kazanırım sınavda, sorularıda çözerim cevabıda artık işaretlerim, ne bileyim ya kim kimin hakkını yiyorsa öbür dünyada değil sırf bu dünyada da cezasını çekmeli, konuyu açan arkadaşa direkt imada bulunmuyorum gerçekten sağlık sorunları varsa kim kimin hakkını yiyorsa doğmuş doğmamış tüm çocuklarından kat kat çıksın hepimiz için.

MEG

Çok önyargılı ve basit düşünüyorsunuz.Gece körlüğü olan birisi hastalığın ilerleyişine göre erken yaşta tamamen kör olabiliyor.Tamamen kör olan birisi mi gerçek engelli sayılıyor sizce yoksa her geçen gün görmesi azalan birisi mi?Ayrıca normal kpssden girip erken emekli olma hakkını kullanan binlerce engelli var.Ekpss ile atanan birisi bu haktan yararlanamıyor.Tabiki ilk olarak normal kpss deneyecektir.Siz hiç kpss ye girmediniz anlaşılan?Kpss sınavında da engel durumunu belirterek bazı olanaklar tanınıyor bunu biliyor muydunuz?
Ancak arkadaşın sorusuna gelirsek gözetmeni herkese vermiyorlar diye biliyorum.Hiç okuyamayanlara veriliyor gözetmenler.Tek sınıfı onlara ayırıyorlar.Herkes gözetmen istese sınıflar yetmez zaten.Siz büyük puntolu kitapçık isteyin.

amacım polemik yaratmak değil sadece bana biraz garip geldi, ekpssden atanan biri neden faydalanamıyor erken emeklilikten onu da anlamadım? dediğim gibi engelli birisi için devlet ekpss yapmış, diğer yollar bana göre soru işareti ? başkada yorum yapmıcam

Yazılar 16 ,18 puntoya kadar büyür ekpss sınavında bunu seçme şansınız var. Aile sosyal Politikalar Bakanlığına kayıt için gittiğiniz zaman orda sizinle ilgilenen memura söyleyin. Yazıların 18 punto olmasını istiyorum diyin, o size 18 punto yazıyı bi örnek kağıtla göstericek. O anki durumunuza göre karar verirsiniz artık. Hem okuyucu hem işaretleyici istediğiniz takdirde süre baya bi artıyo bilginiz olsun.

MEG

arkadaşım bilmeden yorum yapma . ben 2015ten beri normal kpss ye giriyorum öğretmenlik mezunuyum. girdiğim kpsslerde hep ışıklı ortama denk geldim o zaman da sıkıntı çektim fakat bu sefer girdiğim sınıf karanlıktı ve az ışıklı ortamda neredeyse hiç göremiyorum.ekpss sınavınada bu şekilde girersem sıkıntı yaşarım düşüncesiyle bunu sordum.hakkım neyse onu kullanıyorum.başkalarınen ne yaptığı umrumda değil ve sen ise benim engelimi bilmeden böyle yorum yapamazsın önce araştır sonra gel yorumla.
ayrıca garip gelen neymiş garip geliyor diye mi yazdın o kadar saçma yorumu kpss de ekpss de hakkımsa girerim tabii ki.diğer yol dediğin ne ya kafan mı almıyor burada çalma yok haksızlık yok devlet sana vermiş sınav hakkını ve giriyorsun hepsi bu.

Üst Alt