Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelli olmam EKPSS ile öğretmen olarak atanmama engel mi?

seroz

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ben 2016 aralıkta %52 görme engeli rapor aldım.
2018 ekpss ye hazırlanıyorum öğretmen alımında branşa bakılır mı
yani ben kimya öğretmeni mezunuyum acaba görme engelim bu alanda atanmama engel midir ?

Ataması yapılan öğretmenlerden öğretmenlik yapıp yapamayacağına dair sağlık kurulu raporu isteniyor. Doktorların ve Meb'in bazı engel gruplarındaki adaylara (görme, işitme, psikolojik engel) zorluk çıkardığını biliyoruz ancak yüzde 52 oranı sorun teşkil etmeyecektir. Gönül rahatlığıyla sınava hazırlanabilirsiniz.

Alıntı:

Engelli adayın mesleki yeterliliği doktorların görüşüne bırakılmamalı

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Av. Bayram Şahin Aydın; engelli adaylardan "öğretmen olabilir" raporu istenmesinin, öğretmenlik diploması almaya hak kazanmış bu kişilerin göreve başlayıp başlayamayacaklarına doktorların karar vermesi anlamına geldiğini söyledi. Aydın; açıklamasının devamında, "Engelli bireylerin öğretmenlik mesleğini icra edip edemeyecekleri, sadece doktorların kararına bırakılamayacak kadar hassastır; bu şekilde bir rapor vermeye doktorlar yetkili de değildir. Devlet Personel Başkanlığı'nın verilerine göre; 4.122 engelli personel kamuda eğitim-öğretim sınıfında görev yapıyor. Fakat geçmiş yıllarda bu raporu alamadığı için göreve başlayamayan arkadaşlarımızın olduğu hala aklımızda. Derneğimize ulaşan bilgilere göre; duyurunun Bakanlığın internet sitesinde yayınlanmasının ardından, hastaneye giden adaylar, doktorların böyle bir rapor veremeyecekleri cevabıyla karşılaşıyorlar." şeklinde konuştu.

Branşa bakıyorlar. Ama atanman için hiçbir engel yoktur. Benim bir arkadaşım hiç görmüyor. Şuan öğretmen. İçin rahat olsun. Sen hazırlanmana bak.

Öğretmenlik yapmasına engel bir durumu yoktur raporu alırsanız sorun olmuyor..

Üst Alt