Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelli babam adına ÖTV'siz araç alırsak başka ilde kullanabilir miyiz?

hndzngl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar herkese
Kayınpederimin %90 raporu var eşim bu rapor üzerinden araç almak istiyor 43.000 tl lik araç bize kaça mal olur? eşimin babası başka şehirde biz başka şehirdeyiz bu bir problem teşkil edermi teşekkürler

peki kayınpederim başka bir ilde ikamet ediyor alım satım işlemlerini o ildemi yapmamız gerekir bu iş için prosedür nedir nasıl bir yol izlemeliyiz?

hndzngl

Araç raporlu kişinin adına kayıtlı olur. İşlemler başka ilde de olabilir. Önemli olan bu işlemler için gerekli vekaletin verilmiş olmasıdır.

Aracı -istisnasız- herkes kullanabilir. Ruhsattta bunun aksi bir ibare olmamalı

Raporlu kişi vefat ederse araç geride kalan hak sahiplerine eşit olarak devrolunur.

evet dedğiniz gibi oturanboğa aklı nı çalıştıran her kes birilerin üstüne çok ucuza indirimli sıfır araç alabilir nerde kaldı adalet ha beni bunu yazdım diye sdilecekseniz bilinki binlece kez yazacağım artı bimere şikayetimi yaptım bu konu ile ilgili bilginiz olsun o kişiyi de yazdım kimse hiç bir zaman haksız kazanç elde edemez malda kazanamaz hakkınız varsa alırsınız yoksa biraz daha fazla para ödeyip istediğiniz aracı alırsınız ozaman sizde bana bir vekalet verin bende bir araç alayım olmazmı insanı delirtiniz inanınki

Bu arada, bunun kontrolü/kararı nasıl verilir bilmiyorum ama, aracın başka ilde kullanımına dair şöyle bir ayrıntı var ki, aman diyeyim:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir. Taşıtın, zorunlu sebepler dışında, engelli tarafından bizzat kullanılmadığının veya engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir ve ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır. Ayrıca, taşıtın ilk iktisabında yaptırılan hareket ettirici aksamın, sonradan söküldüğünün tespit edilmesi halinde de aynı yönde işlem tesis edilir. Söz konusu durumlara ilişkin tespitlerin, ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçtikten sonra yapılması halinde, ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV ile ilgili olarak herhangi bir işlem tesis edilmeyeceği açıktır.​

evet bu tebliğde açık ve net olarak yazıyor zaten. soru soranlara cevap olarak güzel bir belge olmuş

Üst Alt