Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi oran olarak artırıldı

hozgul

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
460
Genel Sağlık Sigortası'ndaki (GSS) prim oranı artırılmış. Daha önce brüt asgari ücretin %3'ü olarak belirlenen GSS primi artık %6'sı olarak hesaplanacakmış.

Resmi Gazete de yayımlanmış. Yani GSS için 780,17 TL olan prim artık 1.560,34 TL olacak. Asgari ücrete Ocak 2026'da zaman gelince bu rakam da değişecek elbette.

@hozgul
Kasada para yok anladık.SGK para almaya geldi mi,evraklar jet hızıyla hazırlanıyor ve jet hızıyla borç tahakkuk ediyor.
Konu para vermeye geldi mi,örneğin emeklilik,aylarca bekletiyor.
653 gün SGK Hizmet Borçlanmam silindi.Alo 170 ve SGK’ya sordum güncelleme yapıyormuş SGK.
Allah kimseyi SGK’nın eline düşürmesin.

Son düzenleme:
2025 Asgari Ücret: 26.005,50 TL
2026 Asgari Ücret: 35.107,50 TL (35% zam varsayılarak) / Aylık GSS Primi: 2.106,50
İşsiz vatandaşlarımız için zor. Özellikle kronik hastalar için.

o faiz ödemesi dediğin şeyin içerisinde halkın parası da var , bugün doktor vs meslek vs çalışanların kaç milyon tl paraları var bankada , sanki para hiç halka gitmiyormuş gibi çocukca konuşmayın , ara yerde 20 30 dairesi olan adamlar var , sağlı sollu belediyesinde vs her yerde yolsuzluk var

o faiz ödemesi dediğin şeyin içerisinde halkın parası da var
Benim kastettiğim devletin ödediği faiz. Diyelim ki bir an için öyle. Çok güzel bir iddia. Mesela halk dediğin kesimden hangilerinin ne kadarının parası var? Yazar mısınız? Ortaya veri koyar mısınız? Devletin iç ve dış borç için ödediği faizi ve halkın hangi kesiminden ne kadarına ne faiz ödeniyor, yazabilir misiniz?

sanki para hiç halka gitmiyormuş gibi çocukca konuşmayın
Emekliye, asgari ücretliye, çalışan emekçiye gitmiyorsa halkın çok istisna bir kısmına ve halk dışındaki kesimlere para gidiyor demektir.
ara yerde 20 30 dairesi olan adamlar var
Senin var mı? Abinin, ablanın, dayının, amcanın var mı mesela? Hükümete söyle mesela, 10 ve üstü daire sahiplerinin isimlerini açıklasın. Bakalım kimlerin varmış. Turgut Altınok muydu neydi? O ve benzerlerinin olmasın o sakın!
her yerde yolsuzluk var
Her yerde var demek çok iddialı. O zaman Cumhurbaşkanlığında da var demek olur bu. Ben karşıyım bu söze.

Suçun tanımı ceza kanununda bellidir, tanımlıdır. Kim, nerede ve nasıl yolsuzluk yaptığını söylemen lazım. Öyle ortaya karışık laflarla ortaya gerçeklikler konulmuyor.

Neyse, konu GSS primlerinin oransal olarak arttırılmasıdır. Siz bunu destekliyorsanız söylemekten çekinmeyin. Doğru mu bu artış, olmalı mı?

asgari oranın yüzde 3 ü neyse o oranda kalması gerekirdi , gss ödeyenler zaten genelde işsiz insanlar

@Emrekvk, teşekkür ederim. Peki %3 olan oran neden %6'ya çıkarılmış olabilir size? Çok tabi gelir arttırmak için olabilir mi? Eğer öyle ise peki neden gelirin artması gerekiyor? Gelirlerin giderleri karşılamaması bir neden olabilir mi? Peki gelirler nereye gidiyor? Bakın, gördünüz mü? Ne kadar kolay anlaşılır oluyor meseleler...

@hozgul,
Evet,kendi tahminlerimdeki en iyimser oran olduğunu düşündüm :)
2026 yılı için işveren ve SSK Tavanını aşan ücretli çalışanları etkileyecek oranların da değişmesi bekleniyor. İşveren maliyetinde artış, SGK tavanını aşan ücretliler içinde kesintilerde artış.

Keşke GSS primindeki oran değişmeseydi. GSS Priminden muaf tutulma şartları iyileştirilmeli.

@Polmiks,
Hesaplamalar brüt üzerinden yapıldığı için 2025 yılı Brüt Asgari ücreti yazdım.

Üst Alt