Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelecekten kesitler görmek psikoz belirtisi mi?

anonymous

Aktif Üye
Konular
357
Reaksiyonlar
467
Ben bir kaç ay önce 7 senelik bipolar teşhisinden sonra şizoaffektif bozukluk teşhisi aldım. Psikozlar geçmeyince önce solian 200mgX2 şeklinde alıyordum. Daha sonra 200+400mg şeklinde almaya başladım. Görsel ve işitsel halüsinasyonlar kesildi. Ama bazen gelecekten kesitler görüyorum ve aklımdan kötü düşünce geçince bir uzvumu sivri yere çarpıyorum, bu sayede Allah beni uyarmış gibi hissediyorum. Bu durumum psikoz mu?

Ben hayatta yaşadığım şeyleri daha önce rüyamda görmüş oluyorum. Günde 3 kez yaşadığım oluyor bu durumu

Babam yanına gelip anneni kaybettik diyordu bunu gördüm çok önceleri.
Ve bu dünyada kimsem yok bu olduğunda ne yapacağım bilmiyorum.bulundugum il ile bile alakam yok buraya biri için geldim belki evlenir diye on senenin üzerine işi gücü para harcamakti. On sene oldu biz neyiz dedim cevap vermedi. Parayı kestim defoldu gitti kaldık tek basimiza elde hastalıkla

Bende aniden geleceği kesitler halinde görebildiğimi hissediyorum. Ama gelecekte o anda elimden o anı değiştirebileceğim gücüm olmadığım için yoğun anksiyete oluşuyor. Bu psikozmudur? Doktoruma söyledim ama birşey yapmadı. Çok rahatsız ediyor bu durum beni.

Geçmişi düşünüp değiştiremeyeceğini de bilip üzülmek neyse de geleceği düşünüp değiştiremeyeceğine üzülmek şaşırtıcı doğrusu .:oops:

@sokr@t, :giggle: Yeni avatarın güzel olmuş. Geleceği düşünmekle ilgili yazdığına da katılıyorum

@anonymous, gördüğün şeylerin gelecekten kesitler olduğunu nereden biliyorsun? gerçekten gördüğün şeyler oluyor mu yoksa? bunlara şahit oldun mu hiç? sana kendi yaşadığım şeyleri anlatmayacağım ama yaşadığım bir kaç olay yüzünden doktora gittiğimde bana bilimsel bir şey anlatmıştı onu söyleyim. 2 gözümüz var dedi bana bunlar arasında bazen mili mikro derecede görme farkı oluyormuş yani sağ gözün bir şeyi gördü diyelim sol gözün onu atıyorum onbinde bir oranda geç veya önce gördü diyelim. bu sefer beyin o görüntüyü geçmişte gördüğüne ve şuan tekrar gördüğüne inanır demişti. tabi öyle bilimsel terimler kullanarak anlatmıştı ki ikna olmuştum. doktorum çok iyi çok şükür umarım senin de karşına iyi bir doktor çıkar sorunların çözülür

@Ben_Claudius, banada geleceği sadece Allah görür demişti doktorum. Araştırdığım kadarıyla beynin 2 lobu eş zamanlı çalışmadığı için yani aralarında birkaç mikro saniyelik gecikme olduğu için dejavu hissi oluşuyormuş. Ama o an öyle kuvvetli his oluşuyor ki o an geçekleri düşünemiyorum. Kilitlenip kalıyorum.

@anonymous, Geçmişte gördüğüm hayaller falan sanki gelecekte bir fotoğraf karesi gibi karşıma çıkıyor doğrusu.

Bende herhangi beklenti sanrı kalmadı.Tabi daha önce daha mutlu ve anlamlı yaşayışım vardı.Şimdi bu olacak şu olacak diyip koşullanma hazırlanma mevcut değil.

Bende Geçmişte motor kafa tramvası geçirdim başka tramvalarımda var yoğun bakımda yattım bende etki yarattı anlık kesitler oluyor doktorlarıma anllatım hepsini TSSB Denmi bilemedim karaşık anksiyet Tedavisi Görüyorum Yani Ben Gelecek Değil Geneli Geçmişe Dayalı Kesitler görüyorum .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gelecekte şizoefektif tanısı alcagınıda gordunmu, görmüşsen kahin olabılırsın ozaman teşhis yanlıs, yok gormeden aldıysan ozaman teşhis doğru gördüğüm dediğin kesitler yanlış beynının oyunu.

Bence kahin olan sen değilsin, solian 200mgX2 .dd

Son düzenleme:
Üst Alt