Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gastrit Duonim ülseri ve reflüden rapor alınabilir mi?

nurse1988

Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 7 yılldır mideden gastir duodenim ülseri ve reflü tedavisi görüyorum.
Diyet ve ilaç tedavisine rağmen geçmiyor ve direnç gösteriyor.

Yaşım 25 kilom 40 tam 7 kilo kaybettim.

Ama heyete söylediğimde sağlamsın dediler.

Ama özürlüülk cetvelindeki oran onun aksini söyüyor sanırsam.

Tablo3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri..Özofagus(Yemek Borusu), mide ve duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı), incebağırsak, vepankreas..)

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcıbozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1:Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Veİstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2: Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygundiyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Veideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50

Üst sindirim kanalına ait semptom vebulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması veilaçtedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu VeyaÜstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75

[FONT='inherit'] Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayansemptomlar Veya Üst sindirim kanalı [/FONT]Rahatsızlığınedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

Anladığım kadarıyla hekimler yorum yapmış. Ben olsam başka bir hastanede şansımı denerdim. Geçmiş olsun. Benim listeden anladığım size % 75 verilmeli.
Forumda hekim üyelerimiz var sanırım, daha iyi yorumları olacaktır.

Inşallah çünkü midemdeki asit ppı yani Proton-pump inhibitor denen ilaaça direnç gösteriyor
bide git gide kilo kaybediyom düşünsenise ne yesem dokunuyor

sabah öğle akşam hep ekmek yiyiroum.

Sen ideal kilonun yaklaşık %35 altındasın ancak listede yer alan semptomlar (belirti) var,sen bu semptomları taşıyor musun?yani senin rahatsızlığını tam olarak bilmiyorum,onun için net bir bilgi veremeyeceğim.Hani Gastroenteroloji doktorunla özel olarak görüşsen ve bu listeyi gösterip rapor istediğini açıkca dile getirsen olmaz mı acaba?ne bilim başka ne yapılabilir ki :(

3 kez dışkımın siyah geldiği oldu ve bana duodenim(on iki parmak ülserinin kanama yaptıgını söylediler. Devamlı bir karın ağrım olur.dışkı alışkanlıkklarım değişti.bazen kalem gibi ince dışkı yapıyorum buda on iki parmak bagırsağında ülser incelme sonucu yaparmış

kent hastanesini duymuşşunuzdur.oradaki gastroloji uzmanı prof. Doktor ise ciddi düzeyde reflün var dedi..

Valla benimde 2 sene önce midemden çok şikayetim vardı.Zaten şeker hastasıyım her şey gelip beni buluyor,üstüne bide mide çıkmıştı.Resmen kıvranıyordum iki büklüm yatıyor yemek falan da yiyemiyordum.Endoskopi yapıldı ve Ülser teşhisi kondu.Dr bir sürü ilaç verdi ama bana mısın demedi.Hastaneye de yatmıştım,orada tanıştığım bir hasta yakını bana "Kudret Narı" kullan dedi.Bitkisel bir tedavi.Sabah,öğle ve akşam bir kaşık kudret narı yedim ve inanır mısın çok kısa zamanda toparladım.Belki senin tedavin için kesin çözüm olmayabilir,bunu bilemem ama denemen de fayda var.Hiç bir şekilde zararı olmayan hatta faydası olacağını düşünüyorum.Aktara git bi'konuş hatta al ve bi'kullan derim.Neyin neye iyi geleceğini bilemeyiz.Ben o kadar ilaç kullandım,10gün hastane yatıım hiç bir şey fayda etmedi ama bu kudret narı beni ayağa kaldırdı.Karar senin tabii

Sağol geçmiş olsun şşuan bende mevcut bir kere kullandım ama iyi geliyor senbelkide vesile olcan tekrar denicem sağol

ama öyle bugün bi'kaşık yedim iki sonra bi'kaşık daha yerim.yani aklına geldikçe yeme.ben düzenli olarak her sabah,öğlen ve akşam aç karnına bir kaşık yedim.iki şişe bitirmiştim ve sonra hiç bir şeyim kalmadı.üçüncü şişeye başlamadım tabii.evet tadı biraz kötü :D ama midenin geçmesi için zehir bile yersin dimi.inş atlatırsın arkadaşım.Allah acil şifalar versin

nurse kardeşim benim midedemde hiç ölmeyen hp lori mikrobu var gastrit var bulbit var safra kesesinde taşlar var karaciğerde 9 cm hemanjiom var ama bu yazdıklarımın hiç birine hiç bir raporda oran verilmedi bende sanki 100 kg miş gibi gazdan üçuyorum ya yada vermek işlerine gelmiyor safra nı aldır sın onun oranı olmaz midede herkeste mikrop var onun oranı olmaz karaciğerdeki hemanjiomu aldırırsın onun oranı olmaz ama hemanjiom ameliyatlarınada hiç bi g cerrah yanaşmıyor ameliyatlar başarılı geçmiyor çok kişi bu ameliyatta kanamadan ölüyor istda 20 tane hastaneye gittim 10u acil ameliyat ol kendiliğinden patlama riski var ölürsün sakın olma karaciğer ameliyat esnasında çok kanar kanamayı durduramazlar yine ölürsün diyorlar böyle tehlikeli duruma bile oran vermiyorlar anlıyacağın kardeşim selamlar

20 yıldır mide ülseri ve 12 parmak girişinde ülser 10mm ve 3mm çapında 20 yıldır ilaç kullanıyor sakatlık oranı veriliyormu

Arkadaslar ; Yukardaki tabloda . Ust Sindirim sisteminin kalici bozukluklarina verilen oranlar var.

Mide, dudenium vb. de ulser , gastrit vb. hastaliklar tedavi edilebilir hastaliklardir.

Burda kastedilen "kalici hastaliklar" .. Crohn - Ulseratif Kolit , Colyak , Karaciger vb. hastaliklaridir.

Dudeniumde surekli ulserler olusmasi , 1 ana hastalikdan olabilir. Sakatlik orani alabilmek icin ana hastaligi buldurmaniz gerekir. Ana hastalik tibben tedavi edilemez nitelikdeyse , o zaman oran alacaksiniz.

Akut , zaman zaman olusan hastaliklara oran verilmez.

sesene; kardeşim yarın prednol tedavisi için hastaneye yatışım yapılacak biliyosun hem chron hemde enteropatik artrit hastasıyım ishal sayım 6.bu tedavi hakkında bilgilerini paylaşırsan sevinirim.ayrıca yapılan endoskopide özofagusta erozyonlar mevcut.reflü var.yanlış hatırlamıyorsam GARTRİT GR A yazıyordu endoskopide.budenofalk ve imuranı bugün itibarı ile doktor kullanma dedi.

Duedomun ülseri ve antral gastrit hastasıyım % kaç oranında rapor verilir

İleri derecede hiperemik ve ülsere odemli izlendi

Özofagus sfinkter yetmezliği nedir özür oranı verilir mi

Allah rızası için bir cevap verin Allah razı olsun insaAllah

Kulaktan %31 veriyor sizce %40 alacakmıyım

Üst Alt