Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiat firmasını yanlış fiyat politikası yüzünden kınıyorum!

mustafa43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
12 yaşında engelli kızım var.özür oranı %90 üzeridir.şuan kullanmakta olduğum ötv indirmli aracımı yenilemek için araç bakmaktayım.şuan en uygun olarak yeni doblo panorama premium 1,6 90 hp comformatik arabasını düşünmüştüm

ancak fiat firmasının uygulamakta olduğu fiyat politikasından dolayı vazgeçtim.nasıl mı?

Bu arac binek olup ötv si % 40 dır.şuanki satış fiyatı 61 550 tl. ötv indirimli yaklaşık 43,500 tl bayiler fiyat verdiler.tamamı ile aynı arabanın combi yani ticari ötv oranı :% 15 olanın satış fiyatı:46,500 tl.ötv indirimli yaklaşık 40,000 tl bayiler fiyat verdiler..bu 3,500 tl fiyat farkı olmaması gerekirken..malesef genelde biz engelli ve ailelerce tercih edilen bu araba için olmaması gereken bir fiyat farkı çıkmaktadır.çünkü binek modelinin net fiyatını yüksek tutmaktadırlar..bunu özellikle yaptıkları fiat filorino modelinin binek-ticari modellerini satın almak istediğinizde ötv indirimi yapılmış ve size verilen fiyat teklifi aynıdır.

Binek....fıorıno panorama 1.3 mjet 95 hp emotıon e5.... 45,500 satış fiyatı.ötv inidirmi yapılmış fiyatı:32,500 tl(% 40 ötv inidrimi yapılmış)
ticari....fıorıno combi 1.3 mjet 95 hp emotıon e5.... 37,380 satış fiyatı.ötv inidirmi yapılmış fiyatı:32,500 tl(% 15 ötv inidrimi yapılmış)

ARKADAŞLAR BU GİBİ AYNI ARACIN BİNEK VE HUSUSSİ MODELLERİ VAR İSE...ÖTV ORANI SIFIR OLARAK HESAPLANACAĞI İÇİN AYNI OLMASI GEREKMEKTEDİR.AMA FİRMA İSTERSE ÖZELLİKLE YAPABİLİYOR ?

fiat firmasını yapmış olduğu bu fiyat politikasını şiddetle kınıyorum....

Bu uygulama fiattan kaynaklandıgını zannetmiyorum
Adı üstünde biri ticari, biri binek otomobil, ona görede ötv si farklı oluyor.
Binek yada ticari olmasını, fiat değil sanayi ve ticaret bakanlığı belirliyor diye biliyorum, tam emin olmamakla birlikte.

Fiat firması

Evet Haklısın Arkadaşım,
Fiat firmaları bana;
2013 model “FIORINO PANORAMA 1.3 MJET 75 HP EMOTION COMFORT MATIC VİTES METALİK” aracın Çöl Grisini(Full Paket olanı) bana şimdiki “Mart ayındaki” yani yeni fiyatıyla (ÖTV ve MTV muafiyetinden sonra) anahtar teslim fiyatını 34.500.TL. istiyorlar.

ötv sıfır hesaplanacağı için aynı araçların ticari veya binek olduğunda indirimli fiaytları aynı olması gerektiğini söylemek istedim...dikkat edersenizflorino modelinde sıkıntı yok...aracın ticari modelininde binek modelininde ötv indirimi sonrası fiyatı aynı...benim şikayetim sadece doblo modelinde ayrımcılık yapmaları....

Benim anladığım biz engelli araç satın alacak kişiler için,bu kişiler zaten indirimli alıyor,bizde biraz üzerine koyalım..onlardan fazla para kazanalım düşüncesindeler...Allahınızdan korkun..bu indirimi firma olarak sen yapmıyosun..devlet yapıyo..sana hiç zararı yok..

tek bir yere sormayın, çevre illerdende fiyat alın, ayrıca belirttiğiniz doblo nun panoroma modeli ile combo modeli arasında mutlaka fark vardırki, size farklı fiyat çıkarmışlardır.

ayrıca dikkatimi çekti, 2007 yılında üye olmuşsunuz siteye şimdiye kadar hiç mesaj yazma gereği duymamışsınız.bu gibi forumları sadece işimiz düştüğü zaman değilde , başkaları içinde bildiğimiz konularda bildiğimiz kadar bilgi vermek için ve yardımcı olmak içinde kullanmalıyız.

evet arkadaşım 2007 yılında üye olmuştum.mesaj yazmadım ama takip ettim siteyi.

dikkat edersen işim olduğu için mesaj yazmadım..uyarı ve bilgilendirme için yazıyorum...

dediğin gibi doblo combi ile panaroma arasında fiyat farkı normal vatandaşa satışta var..ötv olmayınca herikisinde fiyatı aynı olması gerekmektedir.florino modelinde olduğu gibi...

ben sadece fiat firmasının özellikle doblo da böyle uygulama yaptığını söylüyorum..çünkü doblo gibi büyük geniş araçlardan hem binek hem ticari modeli sadece fiat firmasında kaldı.
renault kangonun bineği vardı üretimden kaldırdı,
peugeot partner teppe binek vardı oda bu yıl kalktı..mesele bu...

ötv inidirimi yüzde kaç oranında galiba yeni bir kanun çıkmış ve bu oran %55 e çıkmış bilgisi olan varmı

iyi günler araç alımında indirim oranı % kaç acaba degiştigini söylüyorlar,

Üst Alt