Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fazla prim ödemek emekli maaşını ne kadar düşürür?

birkan17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

Özel bir şirkette yüzde 45 raporla engelli olarak çalşıyorum. Emeklilik şartlarım 4080 prim 18 yıldır. Fakat 4120 gün prim ödedim 18 yılı doldurabilmem için 4 buçuk yıl daha gerekli yani 2017 de emekli olucam ve halen çalışıyorum. Aylık ortalama kazanç tutarım 2250 tl. Fazla prim yatırılırsa emekli maaşı düşüyormuş ama bu düşüş ssk ya bildirilen kazanç tutarına göre değişiyormuş.
Çalışmaya devam edersem benimki düşermi acaba bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz.

Prim ödemeleriniz yüksekten yattığı için maaşınız düşmez şartlar el veriyor ise üstüne sizde koyup daha yüksek yatırabilirsiniz.

İlker bey ben de aynı durumdayım, yardımcı olur musunuz.
Aylık kazancım bu sene brüt 3600 TL gözüküyor,vergi indirimi için başvurdum % 40 ve üstü gelirse ne yapmalıyım ? Raporum Ankara dan onaylanırsa ,emekli olmadan çalışmaya devam edersem ilerde emekli maaşım düşer mi ,teşekkür ederim

ebru ada;

işinizi merak ettim açıkçası, ne iş yapıyorsunuz acaba ?

Satış bölümünde çalışıyordum , ama tahmin bile edilemeyecek stres kalbimi yormuş , by pass geçirdim , yine de yaşamak güzel ...

Çalıştıkça maaş düşüyor, ama benim bildiğim kadarıyla maaş ne kadar yüksekse bu düşüşten etkilenme de o kadar azalıyor.

Mücahit Aslan, defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edip erken emekli olabilirseniz, hemen olun. Hem çalıştıkça emekli olduğunuzda alacağınız emekli maaşınız düşer, hem de aylarca emekli maaşı almaktan feragat etmiş olursunuz. Her yönden zarar!
Emekli olun ve sonra isterseniz -emekli maaşı alırken- sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edin

bunu değiştirecekler diye duydum bizzat tv de akp li birinden. tabi ne zaman olur bilemem.

Bülent bey cevabınız için teşekkür ederim, çok şükür bugün hastaneden Sağlık Kurulu Raporum 2 yıllık çıktı,fotokopisini alıp aslı gibi yaptırdım.Ankara dan onaylanırsa hemen emeklilik için başvuracağım.Birşey daha sormak istiyorum, teşhisi aşağıdaki gibi yazmışlar ayrı ayrı yüzde vermemişler,bi yanlışlık var mı
depresif nöbet (tedavi ile kısmen düzelen) + koroner arter hastalığı

özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 56

merhabalar bu arkadaşın bir kaygısı var ona cevap arıyorum . normalde arkadaşın emeklilik primi 4080 gün fakat onun emeklilik zamanı geldiğinde primi 5000 e yaklaşacak .arkadaşın kaygısı priminin fazla olması halinde emekli maaşının düşeceği yönünde! emekli bağlanma oranı % 50 olduğunu hesap ederek tabi .böyle bişey mümkün mü ?teşekkürler

Üst Alt