Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farklı engelli gruplarına sahip olanların E-KPSS kategori seçimi nasıl olacak?

alpyaren

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Sınavda 4 engel grubu var olduğu yazmaktadır. Sanırım bunlar:
1) Genel engelliler ( kronik süreğen)
2) Görme engelliler
3) İşitme engelliler
4) Zihinsel engelliler (Ruhsal)

Peki bunlar neye göre belirleniyor.
Örneğin yüzde 5 ortopedi
%20 karışık anksiyete ve depresyon
% 20 kalp
%36 göğüs var.

Burada kronik yüksek olduğu için genel süreğen mi olacak yoksa ruhsal olduğu için o kategori mi ağır basıyor?

Birden fazla engeli olan adaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevlisi ve adayın ortak kararı ile sadece bir engel grubunda EKPSS’ye başvurabilirler.

Diyelim ki ruhsal vermesi gerekirken gidip kronik verdi. Öğretmen ya da memur olunduğunda hatalı bir karar olmuş diyerek vatandaşı mağdur etme durumu olmaz değil mi?

%20 nöroloji, %20 psikiyatri, %10 kardiyoloji ve %5 gözden oranım var. EKPSS'de hangi gruba başvurabilirim?

Bu sınav süresince size yani kişinin engel durumuna göre yardımcı olunabilmesi açısındandır büyük ihtimalle. Örneğin görme engelli birisine normal kağıt verildiğini düşünebiliyor musunuz ? Kağıt, okul, sınıf vb gibi seçimler içindir bu olay diye tahmin ediyorum. Örneğin ben de işitme engeli var ve cihazla duyuyorum. Dolayısı ile özel olarak bir şeyi seçmemin anlamı yok. Sınav sonrası ile ilgili değildir bu özetle. Sınav anında yardım gerektiren durumunuz var mı yok mu bununla alakalı.

Üst Alt